5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Rasprodani “Shift” okupio preko 500 učesnika

Rasprodani “Shift” okupio preko 500 učesnika

U Splitu se završio trodnevni Shift Conference Powered by VIP koji je predstavio mlade inovatore iz svijeta informatičkih tehnologija, te okupio više od 500 entuzijasta iz raznih krajeva svijeta.

Na prvom danu konferencije, zatvorenom za javnost, 32 startup tima imala su priliku predstaviti svoje proizvode i usluge pred investitorima, medijima i odabranima – njih 150. Nakon prvog dana predstavljanja i konsultacija pod budnim okom iskusnih mentora, polovica njih ušla je u drugi krug, da bi na kraju konferencije za najbolju startup ideju bio proglašen “BabyWatch”, koji je otišao kući s 10,000 dolara koje je osigurala Splitska Banka.

“Mentoriranje je totalno cool – u pola sata vas pohvali urednik Mashablea, a potencijalni investitor pozove na sastanak u Beč.”, izjavio je Davor Runje, jedan od osnivača “BabyWatcha”.

Zadnja dva dana konferencije bila su prožeta brojnim predavanjima govornika iz cijelog svijeta, od čega je njih tridesetak stiglo iz Silicijske doline, Los Anđelesa, Londona, te Tokija – i svi su se okupili u prekrasnom gradu Splitu, kako bi prenijeli svoja znanja i iskustva. Sudionici su imali prilike čuti iz prve ruke kako se to radi u planetarno popularnim startup-ima, kao što je SoundCloud i na fakultetima poput Standforda, gdje se projekti ne rade po uzoru na Silicijsku dolinu već se mostovi grade iz svoje sredine prema centru informatičke industrije.

“Veoma je uzbudljivo sudjelovati u konferenciji kao što je ‘Shift’, prvenstveno jer su ovakvi događaji obično prvi znakovi formiranja novih i uzudljivih startup ekosustava. Najzanimljivije od svega će biti osvrnuti se za nekoliko mjeseci, pa promatrati kako neki od startup-a predstavljenih na ‘Shiftu’ postižu globalni uspjeh!” – izjavio je Majk Bučer (Mike Butcher), europski urednik svjetski poznatog portala za startup-e “TechCrunch”.

SHIFT pobjednici natjecanja  babywatch Rasprodani “Shift” okupio preko 500 učesnika

Pobjednici takmičenja

Uz sama predavanja, sudionici su imali prilike družiti se i razmjeniti iskustva na ležernijem dijelu koje se svaku večer održavalo do ranih jutarnjih sati u nekoliko splitskih klubova.

“Iznimno smo zadovoljni odazivom i feedback-om koji smo dobili od sudionika. Ovom prilikom i službeno objavljujemo da će se “Shift” tradicionalno održavati, te sljedeće godine “pesimistično” očekujemo “barem” dvostruko veći i bolji ‘Shift’”, istaknuo je jedan od organizatora konferencije Ivan Burazin.

SHIFT Mike Butcher Rasprodani “Shift” okupio preko 500 učesnika

Majk Bučer

Za kraj spomenimo kako su konferenciju zajednički ogranizirale tri splitske tvrtke: “Procedo”, “Profico i Locastic”, pod generalnim pokroviteljstvom VIPneta, uz podršku Splitske Banke i Microsofta, te u suorganizaciji Ureda za transfer tehnologije (UTT), BICRO-a, European Enterprise Networka (EEN) i snažnu potporu TZ Splitsko-dalmatinske županije, HGK, CISEX-a i grada Splita.

Editors choice