Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

Rat Pack: Dean Martin, Frank Sinatra i ostala družina

Rat Pack: Dean Martin, Frank Sinatra i ostala družina

Rat Pack je u početku bila grupa prijatelja Hemfrija Bogarta (Humphrey Bogart) sa kojom je delio zajedničku ljubav prema glumi, muzici i porocima. Posle Bogartove smrti su se razišli, dok Frenk Sinatra (Frank Sinatra) nije odlučio da okupi Dina Martina (Dean Martin), Semija Dejvisa (Sammy Davis, Jr.), Pitera Laforda (Peter Lawford) i Džoija Bišopa (Joey Bishop) u novu grupu.

Slika 1.3 Rat Pack: Dean Martin, Frank Sinatra i ostala družina

Nastup pred damama

Din i Frenk su već bili poznati, a ostali članovi su takođe nastupali godinama. Njihov zajednički program je izgledao tako što su pevali zajedno, svako je imao i svoju pesmu, a u međuvremenu su zbijali šale na međusoban račun. Nastupali su uvek u smokinzima i često oduševljavali publiku u Las Vegasu u “Sands Hotel”-u. Ubrzo su snimili i film “Okeanovih 11” (Ocean’s 11), koji ih je proslavio u Holivudu. Svi su želeli da ih slušaju i da se druže sa njima, a tadašnji predsednik Kenedi (John F. Kennedy) takođe im je postao prijatelj. Bili su skloni porocima i prijalo im je što su bili okruženi lepim ženama kao što su Merilin Monro (Marilyn Monroe) i Endži Dikinson (Angie Dickinson). Život im je ličio na ovaj koji danas vode rok zvezde, ali ono što se uvek isticalo je šarm, stil i džentlmensko ponašanje koje danas više ne postoji.

Slika 2.3 Rat Pack: Dean Martin, Frank Sinatra i ostala družina

Film koji ih je proslavio u Holivudu

Taj stil života grupe u zlatnom dobu Holivuda jednom je morao i da stane. Prve nesuglasice su se javile između Frenka i Pitera, koji je bio oženjen Kenedijevom sestrom, zbog sve češćeg povezivanja Frenkovog imena sa mafijom. Uskoro su se na muzičkoj sceni pojavila nova imena: Elvis Prisli (Elvis Presley) i The Beatles, koji su promenili svet muzike i njihov stil je tada postao prevaziđen.

Slika 3.3 Rat Pack: Dean Martin, Frank Sinatra i ostala družina

Uživali su u druženjima

Sredinom šezdesetih godina svako je krenuo svojim putem. Frenk i Din su nastavili svoje uspešne karijere i ostali dobri prijatelji, a ostala tri člana su takođe nastavila da nastupaju. Godine 1981. Din, Semi i Frenk glume u istom filmu i to je bio poslednji put da su radili zajedno.

Slika 4.1 Rat Pack: Dean Martin, Frank Sinatra i ostala družina

Frenk Sinatra je osnivač grupe

Godine i život pun poroka posle su učinili svoje. Piter je umro 1984. godine, a četiri godine kasnije umro je i Semi. Din Martin je umro na Božić 1995, kao tužan starac koji je patio od depresije i alkoholizma. Njegova kćerka Dina Martin (Deana Martin) se i dalje bavi muzikom i često izvodi očeve pesme. Za Frenka Sinatru, koji je osnovao grupu, može da se kaže da je imao najuspešniju karijeru, a svakako je i najduže trajala. Pesma “My Way” na najbolji način opisuje njegov život. Umro je 1998. godine. Džoi Bišop je član koji je živeo najduže, sve do 2007. godine, i zanimljivo je to što je upravo on najviše izbegavao poroke i vodio najsmireniji život.

Slika 5. Rat Pack: Dean Martin, Frank Sinatra i ostala družina

Ponovno okupljanje dela grupe sedamdesetih

Rat Pack i danas živi kroz bendove koji u njihovu čast nastupaju. Ostali su popularni kod onih starijih koji vole da se prisećaju lepih vremena, ali i kod mladih koji sa divljenjem posmatraju to doba, želeći da bar kroz muziku i filmove osete deo šarma i talenta koji su sa svetom nekada davno delili ovi fantastični momci.

Izvor fotografija : Pinterest.com


Danijela Stanković je student marketinga na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Zanimaju je moda, knjige i crno-beli filmovi. Najsrećnija je kada je okružena pozitivnim i dragim ljudima.

Editors choice