Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Mislim da čuvena dilema da li da ustanem ili da odustanem nikad nije razrešena tako što je neko odustao. Svi ustanu, možda zato što moraju, a što je, zapravo, samo još jedan razlog za odustajanje.

Ustaću zbog nežnosti. I danas ću nekog da grlim i ljubim ili makar samo pomazim po glavi i poljubim u teme.

Nema to veze sa ljubavnim susretom. Mislim, super ako ga bude.

Ali ništa me ne sprečava da grlim i ljubim decu i prijatelje. Čak i ako ostanem sasvim sama, bez nekih razloga za odustajanje ili ustajanje, imaću neke mačke da ih mazim, da mi predu na grudima i da spavaju u mom krevetu. Mačke su savršene za nežnost.

Za sada, sigurno imam koga da zagrlim i poljubim svakog dana. I to ne ceremonijalno, nego sa radošću iz srca. Tako da osetim ljubav, pripadnost, milinu i toplinu.

Ako propustim dan da to osetim i podelim, značiće da sam odustala.

13415410694d755a8d2d496 Razlog da ujutru ustanem (3. deo)

Ali tu nema demokratije. Prosto ustanemo

Takođe, danas mogu da budem vrlo nežna prema sebi. Da tetošim svoje unutrašnje dete i da mu kupim kinder jaje, da uživam u njegovim blesavim akcijama kao što su pretrčavanje ulice, gaženje trave, bacanje trojki od zgužvane papirne kese u kantu za smeće, sve dok ne pogodim. Mogu da častim gladnicu u sebi žitom sa šlagom, ona to naprosto obožava, mogu da kupim sebi knjigu ili da je uzmem iz biblioteke i da počnem da je čitam u parku na klupi i da pritom izujem patike i čarape, povrnem nogavice iznad kolena i sunčam se na jesenjem suncu.

Mogu da gledam svoje lice u ogledalu, ne kao kad hoću da ga korigujem i ulepšam, nego sa odobravanjem i nežnošću. Mogu da se poljubim u rame i mogu sebi glasno da izjavim ljubav.

Danas, kao i svakog dana.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice