Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/2

Nesanica znači da u periodu od tri ili više meseca ne uspevaš da spavaš tri ili više noći nedeljno. Obično je povezana sa stresom i zabrinutošću, ali nesanica ukazuje i na mentalne i fizičke zdravstvene probleme kao što su anksioznost, depresija, reumatoidni artritis, glavobolja, srčane smetnje, osteoporoza.

Dakle, osim potrebe za opuštanjem i možda medikamentima koji će ti omogućiti da se naspavaš, potrebno je uzeti u obzir i druge razloge, odnosno, eventualno postojanje zdravstvenih problema koje treba da lečiš, a koji su možda uzrok nesanice. Ovo su neki od mogućih faktora koje treba ozbiljno da razmotriš.

Hronično podnošenje bola

Ako osećaš bilo kakvu telesnu nelagodnost, to će ti poremetiti san. A hronični bolovi, kao što su oni koje izaziva artritis, bol u leđima, kiselina u želucu, kao i fibromijalgija – oboljenje koje se teško prepoznaje, a karakterišu ga bolovi u celom telu, ukočenost i bolovi u mišićima i tkivima u okolini, jutarnja ukočenost i oticanje šaka, zglobova i mekih tkiva – fibromijalgija u najvećem procentu pogađa žene posle četrdesete godine i pridružuje se promenama koje uzrokuje predmenopauza, a čest je uzrok nesanice.

Umor povećava osetljivost na bol i tako se stvara začarani krug, koji je potrebno prekinuti sveobuhvatnim pristupom ovom kompleksnom problemu.

Neki lekovi

Neki lekovi sadrže sastojke, kao što je kofein ili neki drugi stimulans, koji ometa miran san, pa ako te muči nesanica dok si pod nekom terapijom, možda možeš da promenite lekove, da se ne bi dodatno iscrpljivala, a već ti nije dobro.

Editors choice