Ako sebi prebacujete što ne postižete više i pitate se šta vas u tome sprečava, zašto iz svojih napora ne dobijate više, velike su šanse da se ne radi o tome da nemate hrabrosti da prihvatite rizik, ili da vam nedostaje kreativnosti i talenta. Najverovatnije je da ne postižete više, jer nemate pravu strukturu i principe.

Niste dovoljno motivisani

Ambicija i nadahnuće su privremeni, ali ako imate snažnu motivaciju, oni čine temelj vaših napora. Ako je taj temelj dovoljno stabilan, odolećete svim izazovima. Kada sve drugo propadne, ostaće vam motiv – razlog za dalje napredovanje, bez obzira na sve. Otkrijte svoju pravu motivaciju, onu koja je dovoljno snažna, da vaši razlozi budu dovoljno važni u bilo kojoj situaciji, saznajte šta je ono što duboko vrednujete. Budite brutalno iskreni prema sebi, da biste dospeli do dubine koja leži ispod vaših želja – pronađite ono što vam je suštinski potrebno.  

Ne radite ono što bi trebalo da radite

Kada osećate otpor prema nečemu što radite, to je verovatno zbog toga što ne radite ono što bi trebalo – znate šta treba da učinite da biste napredovali, znate kome da se obratite, poznato vam je koje korake kojim redom treba da preduzmete, ali, iz nekog razloga to ne činite. Sabotirate svoje zalaganje – a to činite verovatno zato što vam nije dovoljno stalo do toga, ili je to na neki način neprihvatljivo vašoj prirodi. Kada ste iscrpljeni zbog posla koji obavljate, ne napredujete, nego idete u krug. Ali kad prestanete da radite ono što vam oduzima energiju i usredsredite se na ono što vas zanima, što vas strasno angažuje, nivo energije i koncentracije vam raste.

Comments