Iako je skidanje dlaka sa tela lična preferencija i nije nešto što morate činiti, ma šta vam drugi govorili, većina žena redovno odlazi u kozmetičke salone na tretman depilacije tela, ili samostalno brije svoje telo kod kuće. Brijanje i depilacija su toliko česte prakse u svakodnevnom životu da se i dalje čudimo tome kako nismo upoznati sa svim informacijama vezanim za njih, i zato smo se bacili na istraživanje. U nastavku teksta razbijamo najčešće mitove vezane za depilaciju i brijanje lica i tela, i otkrivamo vam koje su činjenice o njima istinite a koje u potpunosti lažne.

Da li dlake postaju tanje i razređenije od redovne depilacije?

Da, nakon redovnih depilacija vaše dlake će biti nežnije i proređenije. Što se duže depilirate, to će vam depilacije biti lakše i manje bolne, jer će biti lakše iz korena iščupati tanke dlake. Ukoliko ne želite da vam dlake rastu brzo i ostaju oštre i uživate u dužim periodima glatkosti – depilacija je definitivno pravi izbor. Ono što je važno je da pre odlaska na depilaciju ne pokušavate da “sredite” svoje dlake, jer je kraće dlake teže izdepilirati. Ostavite sav posao profesionalcima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Da li od redovnog brijanja dlake rastu jače i tamnije?

Ne, ovo je najveći mit u koji veruje većina žena – ali on je zaista samo mit. Kada se depilirate, vi čupate dlake iz korena, te one rastu regularno kao i inače. Ipak, kada ih brijete, vi ih praktično sečete, te one mogu delovati kao da su jače ili tamnije, ili brže izrasle, ali to je samo do toga što su skraćene. Vašu jačinu i boju dlake određuje folikul dlake, koji nema nikakve veze sa depilacijom i koji se nalazi ispod kože. Dakle, vizuelno vaše dlake mogu delovati kao da su ojačale, ali to je samo prividni efekat.

Da li smemo da brijemo lice i da li će nam od toga izrasti brada?

Od brijanja lica vam definitivno neće izaći nove dlake, a kamoli brada. U poslednje vreme je žensko izbrijavanje lica čak trend koji praktikuju mnoge žene, jer na ovaj način možete skinuti neželjene dlačice i površinski sloj kože u kojem se nalaze mrtve ćelije. Ono što je značajno je da se pri ovoj proceduri dlake briju u smeru u kojem rastu, i da je potrebno koristiti veoma fin brijač. Brijanje lica kod žena se u istočnjačkoj kulturi praktikuje već vekovima, tako da ne brinite – ova procedura nije izmišljena preko noći. Naravno, ako se prvi put sa njom susrećete, možda je najbolje da se konsultujete sa svojim kozmetičkim salonom.

Comments