5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Razumem te i dok me napuštaš

Razumem te i dok me napuštaš

Ponekad uspomene bez dozvole dospeju u aktiv. U kadrovima nam podsvest predočava davno prošlo vreme. I ponekad naš organizam oseti podudarnost sa nekom već proživljenom situacijom i priuštimo sebi ponovo istu jezu, trnce i dobre stare leptiriće.

Nasuprot tome, duboki uzdah i namerno suočavanje sa prošlosti. Izdvojeno vreme namenjeno sećanju. Vrtenje “filma” koji osim što ima svoj početak dakako ima i svoj kraj. Privremeni ili konačni, zabetonirani kraj.

Dobro je što kakav “film” uopšte postoji. Jer šta god da ostavi trag govori o svojoj vrednosti. Malecni poput crnog ispod nokta, duboko urezan, tek zagreban poput kakve šare, nebitno, trag je.

Nekada je nešto bilo tu. Nekada je neko bio tu.

1 Devojka sama Razumem te i dok me napuštaš

Nekada je on bio tu

Definitivno je, konačno i neizbežno to da se ljudi menjaju. Nikad preko noći i naglo, već postepeno i bojažljivo… Mic po mic. A mi uglavnom žmurimo pred istinom, okrećemo glavu i odbijamo da se suočimo sa tim da se nešto događa. Uostalom, teško je oprostiti se od svojih navika i rituala. I onda otvorimo oči kada su vreme i prostor učinili svoje, dobijamo njihov produkt, potpunu korekciju nekoga ili nečega.

Čekajte… Čekajte… Nije li sebično okovati u lance, čupati i vući tog nekog koji doživljava promene i polako se odupire od tla i počinje da leti? Da istražuje, da upoznaje, da voli, da vidi…

2 Devojka i leptir Razumem te i dok me napuštaš

Idi, odleti… Ali i doleti kada obletiš

Daleko od toga da se treba lišavati zadovoljstva, emocija i komfora, ali prosto treba razumeti. Prosto treba dopustiti drugima da makar na tren osete ono isto što i vi. Juče ti, danas ja, sutra neko drugi… I tako ukrug. I dok god postoji taj nepisani zakon da je sve kružnog toka i da kad-tad sve dođe na svoje, a postojaće zauvek, ne treba skrivati svoj osmeh i nadu… Ne treba tonuti i dizati ruke od svega, jer kao i sve i život je nepredvidiv. Ume da iznenadi i ponudi ti najbolje baš u onom času kada misliš da su sve lađe već odavno na dnu.

Budi tu, čuvaj ljubav i lepu reč za slučaj da se vrati, da ga zloba i nepravda ošamare… Budi tu. Osetiće i doći, makar da zahvali za bezuslovnu podršku i pažnju… Doći će.

Izvor fotografija: tumblr.com


Jovana Stojmenović čvrsto veruje u osobine horoskopskog znaka škorpije, i često se poziva na iste. Uglavnom je racionalna, mada se ponekad zagubi u sopstvenim mislima i beleškama. Nedavno je krunisana za internacionalnu dragu Savetu.

Editors choice