Razum često nema dovoljno uticaja da te spreči ne da doživiš loša iskustva – to ide u rok službe – već da ih ponoviš. Prođe neko vreme dok nešto ne skontaš, ali lagano, život je pred tobom. Uglavnom, kad dovoljno izudaraš glavom o zid, doživiš dovoljno razočaranja i neuspeha – a to bi trebalo da uradiš u prvih tridesetak godina života – malo razuma unese svetlost u tvoje stavove i postupke.

To gde si sad, ne treba da utiče na to gde želiš da budeš

Ako si u nepovoljnom položaju, ako je situacija loša, to ne znači da nema načina da dospeš u bolji položaj i da se situacija neće popraviti. Samo je trenutno tako, a stvari se uvek menjaju. Ne treba da te obeshrabre trenutne nemogućnosti i razočaranja. Jer kad pogledaš unazad, često je bilo tako – osećala si se beznadežno, a zatim su se korak po korak stvari promenile. Ne kloni duhom, samo nastavi.

Biti ljubazna je veoma važno

Ponekad je teško zadržati prisebnost i nositi masku ljubaznosti, kad ti nije ni do čega, a najmanje do toga kako se odnosiš prema drugima. Međutim, ne moraš da stavljaš masku – ljubaznost dolazi sa drugog mesta, iz onog dela tebe koji je čovečan, velikodušan i plemenit i kad se uopšte ne osećaš tako. I nije važno zbog drugih, nego zbog tebe. Kad ti uspe da ostaneš smirena i ljubazna, šta god se dešavalo, bićeš veoma ohrabrena svojom unutrašnjom snagom i osećaćeš se dobro zbog sebe.

blog3 6 Razumne stvari koje treba da razumeš u prvih tridesetak godina života
Comments