Prošlo je 8 godina otkada smo videli Serenu Van Der Woodsen kako silazi niz velike stepenice spremna da se uda i malog Henryja Bassa kako trčkara. HBO je rešio da pokrene rimejk ove serije koja je postigla nezapamćene uspehe, kako zbog glamuroznih kostima i ljubavnih scena koje tope srce, tako i zbog vela misterije koji ju je pokrivao. Iako i dalje ne znamo o čemu će se raditi u seriji niti da li će postojati nove Serena i Blair, već možemo da vidimo jednu stvar – a to su odevne kombinacije koje će nositi nova generacija učenika Constance Billard.

Ovaj put, direktor kastinga bio je mnogo šireg uma nego prvi put, a obećano nam je i više LGBTQ priča. Ono što ne možemo da zaboravimo je što pored glavnih glumaca, jednu od najbitnih uloga ima upravo vrhunska dizajnerska odeće. Ukoliko se produkcija bude ugledala na originalnu seriju, na kostimima se neće štedeti. Poznati kostimograf Eric Daman, koji je stvorio stil Blair Waldarf , vraća nam se i u rimejku, i već možemo da vidimo novine koje je uneo u izgled svojih glumaca. Za sada smo videli sledeće: obrijane glave, ružičastu kosu, neobavezni izgled i puno sportske odeće, ali sve to uokvireno Diorovom torbicom (Ipak pričamo o Upper East Sideu).

Pogledajte koji nas to novi, edgy izgledi čekaju u rimejku kultne serije “Gossip Girl.”

Štreberski izgled

Lik Kate Keller, koju tumači Tavi Gevinson, je na zvaničnom Instagram profilu ove serije opisan jednom rečju – ambicija. To se kostimograf trudio da prikaže i kroz njen stil, koji je  možda najbolje nazvati “bibliotekarski, šik i knjiški”. Klasično krojene pantalone sa uskim strukom i širokim nogavicama i kardigani, biće zaštitni znak ovog lika.

Krokodilske čizme

U novom izdanju serije su krokodilske suze zamenili krokodilskim čizmama. Sem njih, lik koji igra kanadska glumica, Jordan Alexander, u ovom rimejku nam vraća koledžicu na velika vrata. Čak i uz ograničenja koja donosi nošenje Constance Billard uniforme, ova generacija će uspeti da komadima poput Balenciaga patika, čarapa, kravata i torbi iskaže svoj lični stil.

Comments