Hot topics

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

Statement nakit je hit leta, a evo koji komadi su #musthave

1/2

Neke reči bi trebalo da izbaciš iz svog poslovnog rečnika – to su one zbog kojih zvučiš neobavešteno, neodređeno, kao da se od nečeg ograđuješ, a to sve diskredituje tvoju profesionalnost i sposobnost. Dakle, ne samo da treba da budeš odgovorna i sposobna, već treba i da ostavljaš takav utisak, odnosno, da budeš ubedljiva u tome. Ne zahteva svaki posao da vodiš računa o tome kakav utisak ostavljaš, ali poslovi u kojima komuniciraš sa drugim ljudima, daješ informacije, pregovaraš i sklapaš dogovore, zahtevaju da budeš određena, precizna i delotvorna. Ove reči kvare dobar poslovni imidž:

Uskoro

Ako očekuješ nečiji odgovor i treba tu informaciju da preneseš ostalima, formulacija “uskoro treba da stigne” nije baš ohrabrujuća. Bolje navedite datum poslednjeg kontakta, odnosno, šta vam je tačno preneto kada ste poslednji put komunicirali. (“Juče smo razgovarali o tome i tome i rekli su da će mi javiti šta su odlučili u roku od sedam dana…”). Svakako, odredite rokove, ili tražite da druga strana odredi rok, baš iz tog razloga – da biste raspolagali preciznom informacijom. Takođe, ako kasniš, nemoj javljati da uskoro stižeš, ili da si “odmah tu” ako nisi. Radije preciziraj vreme (“trebaće mi petnaestak minuta da stignem”) i obavezno javi da ćeš kasniti.

posao 1 Reči koje diskredituju tvoju profesionalnost

Jednom (jednog dana)

To je kao da pričaš bajku – slično je kao “uskoro” ali je višestruko neprihvatljivije i ostavlja gori utisak. Ni formulacija “nadam se da ću jednog dana moći da vam se odužim…” kada se obraćate nekome kome ste zahvalni, nije prihvatljiva. Radije pitajte “da li postoji nešto što ja mogu da učinim za vas” ili recite “stojim vam na raspolaganju za sve što mogu da učinim za vas, u bilo kom trenutku” – tako ćete izraziti zahvalnost i obavezati se da uslugu vratite prvom prilikom.

Editors choice