Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Neke reči bi trebalo da izbaciš iz svog poslovnog rečnika – to su one zbog kojih zvučiš neobavešteno, neodređeno, kao da se od nečeg ograđuješ, a to sve diskredituje tvoju profesionalnost i sposobnost. Dakle, ne samo da treba da budeš odgovorna i sposobna, već treba i da ostavljaš takav utisak, odnosno, da budeš ubedljiva u tome. Ne zahteva svaki posao da vodiš računa o tome kakav utisak ostavljaš, ali poslovi u kojima komuniciraš sa drugim ljudima, daješ informacije, pregovaraš i sklapaš dogovore, zahtevaju da budeš određena, precizna i delotvorna. Ove reči kvare dobar poslovni imidž:

Uskoro

Ako očekuješ nečiji odgovor i treba tu informaciju da preneseš ostalima, formulacija “uskoro treba da stigne” nije baš ohrabrujuća. Bolje navedite datum poslednjeg kontakta, odnosno, šta vam je tačno preneto kada ste poslednji put komunicirali. (“Juče smo razgovarali o tome i tome i rekli su da će mi javiti šta su odlučili u roku od sedam dana…”). Svakako, odredite rokove, ili tražite da druga strana odredi rok, baš iz tog razloga – da biste raspolagali preciznom informacijom. Takođe, ako kasniš, nemoj javljati da uskoro stižeš, ili da si “odmah tu” ako nisi. Radije preciziraj vreme (“trebaće mi petnaestak minuta da stignem”) i obavezno javi da ćeš kasniti.

posao 1 Reči koje diskredituju tvoju profesionalnost

Jednom (jednog dana)

To je kao da pričaš bajku – slično je kao “uskoro” ali je višestruko neprihvatljivije i ostavlja gori utisak. Ni formulacija “nadam se da ću jednog dana moći da vam se odužim…” kada se obraćate nekome kome ste zahvalni, nije prihvatljiva. Radije pitajte “da li postoji nešto što ja mogu da učinim za vas” ili recite “stojim vam na raspolaganju za sve što mogu da učinim za vas, u bilo kom trenutku” – tako ćete izraziti zahvalnost i obavezati se da uslugu vratite prvom prilikom.

Editors choice