Treba ti promena? Reši NAGRADNI KVIZ i saznaj kakvu frizuru treba da furaš ove godine!

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

1/2

Neke reči bi trebalo da izbaciš iz svog poslovnog rečnika – to su one zbog kojih zvučiš neobavešteno, neodređeno, kao da se od nečeg ograđuješ, a to sve diskredituje tvoju profesionalnost i sposobnost. Dakle, ne samo da treba da budeš odgovorna i sposobna, već treba i da ostavljaš takav utisak, odnosno, da budeš ubedljiva u tome. Ne zahteva svaki posao da vodiš računa o tome kakav utisak ostavljaš, ali poslovi u kojima komuniciraš sa drugim ljudima, daješ informacije, pregovaraš i sklapaš dogovore, zahtevaju da budeš određena, precizna i delotvorna. Ove reči kvare dobar poslovni imidž:

Uskoro

Ako očekuješ nečiji odgovor i treba tu informaciju da preneseš ostalima, formulacija “uskoro treba da stigne” nije baš ohrabrujuća. Bolje navedite datum poslednjeg kontakta, odnosno, šta vam je tačno preneto kada ste poslednji put komunicirali. (“Juče smo razgovarali o tome i tome i rekli su da će mi javiti šta su odlučili u roku od sedam dana…”). Svakako, odredite rokove, ili tražite da druga strana odredi rok, baš iz tog razloga – da biste raspolagali preciznom informacijom. Takođe, ako kasniš, nemoj javljati da uskoro stižeš, ili da si “odmah tu” ako nisi. Radije preciziraj vreme (“trebaće mi petnaestak minuta da stignem”) i obavezno javi da ćeš kasniti.

posao 1 Reči koje diskredituju tvoju profesionalnost

Jednom (jednog dana)

To je kao da pričaš bajku – slično je kao “uskoro” ali je višestruko neprihvatljivije i ostavlja gori utisak. Ni formulacija “nadam se da ću jednog dana moći da vam se odužim…” kada se obraćate nekome kome ste zahvalni, nije prihvatljiva. Radije pitajte “da li postoji nešto što ja mogu da učinim za vas” ili recite “stojim vam na raspolaganju za sve što mogu da učinim za vas, u bilo kom trenutku” – tako ćete izraziti zahvalnost i obavezati se da uslugu vratite prvom prilikom.

Editors choice