#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Vreme je da isprobaš “Fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Reci zbogom kompleksima

Reci zbogom kompleksima

1/2

Da li se često srećete sa osobama koje uporno pokušavaju da smršaju, a vi ne vidite problem u njihovoj kilaži? Sa osobama koje se svakim danom izgladnjuju u želji da budu što mršavije i tako dođu do granice sa anoreksijom?

Da li ste se nekad susreli sa devojkom, ženom koja pati, pa iz očaja što nema veće sise, kaže: “Bolje su male sise nego velike, manje vise kad ostariš.” Ili sa onom koja misli da ima krive noge, možda? Ili široke kukove, debele butine? E to su, dragi moji, kompleksi. Rade kompleksi kod mnogih. I kod žena, ali i kod muškaraca. Samo što su neki svesni toga i prihvataju to, dok drugi u želji da svoj kompleks sakriju, upadaju u još veću depresiju. Postoje muškarci koji pate za trbušnjacima, a naglas govore kako je pivski stomak jako seksi i da ga sve žene vole. Hah, evo od čega oni, pa i svi mi, pomalo (priznajte) patimo.

Kompleksi predstavljaju emocionalni sklop ličnosti koji je delimično ili potpuno potisnut i nesvestan. Kompleksi mogu imati manji ili veći uticaj na ponašanje, a promene u ponašanju su vidljive ili prikrivene. Veoma su prisutni kompleksi osećanja niže vrednosti ili nasuprot tome, osećanja više vrednosti.

Zahvaljujući svim tim fizičkim nedostacima i želji da budemo što savršeniji, dolazi do stvaranja kompleksa u vezi. Tačnije do nesigurnosti i tripova koji često dovode do patološke ljubomore, nepoverenja i straha od upoznavanja novih ljudi. Partner dobije želju da previše vremena provodi sa vama i ne da vam da dišete. Opsesivno prati sve vaše pokrete trudeći se da vam pronađe manu, vešto skrivajući svoje nedostatke. Čak i ako bi poželeli da mu uputite neku malu sugestiju, on burno reaguje.

Evo kompleksa od kojih pate muškarci:

Niski rastom – duboko su ubeđeni da je 1.70m normalna visina za jednog muškarca. Ipak, nebitno je i da su niski, ne treba se zbog ovog kompleksa hvalisati svojim materijalnim vrednostima, usput govoriti kako su visoke devojke džinovi i tako spuštati ženski rod i lečiti svoju iskompleksiranost.

Ćelavi, ili sa tendencijom da postanu takvi – Eh, oni se vade na to kako su ćelavi muškarci dobri u krevetu, kako su obdareniji od onih sa grivom na glavi itd.

Manjak obrazovanja ili neki nedostatak u odnosu na ženski rod može da predstavlja veliki problem.

E sad, najveći, najrasprostranjeniji kompleks koji muškarac može da ima jeste veličina polnog organa. Još od tinejdžerskih dana jači pol je opsednut veličinom ovog organa.

P.S. Momci koji se nisu pronašli ni u jednom od navedenih primera, svaka čast. Vi ste retkost!

foto30 Reci zbogom kompleksima

“Razbijam koliko sam dobar”

Editors choice