Da li se često srećete sa osobama koje uporno pokušavaju da smršaju, a vi ne vidite problem u njihovoj kilaži? Sa osobama koje se svakim danom izgladnjuju u želji da budu što mršavije i tako dođu do granice sa anoreksijom?

Da li ste se nekad susreli sa devojkom, ženom koja pati, pa iz očaja što nema veće sise, kaže: “Bolje su male sise nego velike, manje vise kad ostariš.” Ili sa onom koja misli da ima krive noge, možda? Ili široke kukove, debele butine? E to su, dragi moji, kompleksi. Rade kompleksi kod mnogih. I kod žena, ali i kod muškaraca. Samo što su neki svesni toga i prihvataju to, dok drugi u želji da svoj kompleks sakriju, upadaju u još veću depresiju. Postoje muškarci koji pate za trbušnjacima, a naglas govore kako je pivski stomak jako seksi i da ga sve žene vole. Hah, evo od čega oni, pa i svi mi, pomalo (priznajte) patimo.

Kompleksi predstavljaju emocionalni sklop ličnosti koji je delimično ili potpuno potisnut i nesvestan. Kompleksi mogu imati manji ili veći uticaj na ponašanje, a promene u ponašanju su vidljive ili prikrivene. Veoma su prisutni kompleksi osećanja niže vrednosti ili nasuprot tome, osećanja više vrednosti.

Zahvaljujući svim tim fizičkim nedostacima i želji da budemo što savršeniji, dolazi do stvaranja kompleksa u vezi. Tačnije do nesigurnosti i tripova koji često dovode do patološke ljubomore, nepoverenja i straha od upoznavanja novih ljudi. Partner dobije želju da previše vremena provodi sa vama i ne da vam da dišete. Opsesivno prati sve vaše pokrete trudeći se da vam pronađe manu, vešto skrivajući svoje nedostatke. Čak i ako bi poželeli da mu uputite neku malu sugestiju, on burno reaguje.

Evo kompleksa od kojih pate muškarci:

Niski rastom – duboko su ubeđeni da je 1.70m normalna visina za jednog muškarca. Ipak, nebitno je i da su niski, ne treba se zbog ovog kompleksa hvalisati svojim materijalnim vrednostima, usput govoriti kako su visoke devojke džinovi i tako spuštati ženski rod i lečiti svoju iskompleksiranost.

Ćelavi, ili sa tendencijom da postanu takvi – Eh, oni se vade na to kako su ćelavi muškarci dobri u krevetu, kako su obdareniji od onih sa grivom na glavi itd.

Manjak obrazovanja ili neki nedostatak u odnosu na ženski rod može da predstavlja veliki problem.

E sad, najveći, najrasprostranjeniji kompleks koji muškarac može da ima jeste veličina polnog organa. Još od tinejdžerskih dana jači pol je opsednut veličinom ovog organa.

P.S. Momci koji se nisu pronašli ni u jednom od navedenih primera, svaka čast. Vi ste retkost!

foto30 Reci zbogom kompleksima

“Razbijam koliko sam dobar”

Comments