5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

1/2

Da li se često srećete sa osobama koje uporno pokušavaju da smršaju, a vi ne vidite problem u njihovoj kilaži? Sa osobama koje se svakim danom izgladnjuju u želji da budu što mršavije i tako dođu do granice sa anoreksijom?

Da li ste se nekad susreli sa devojkom, ženom koja pati, pa iz očaja što nema veće sise, kaže: “Bolje su male sise nego velike, manje vise kad ostariš.” Ili sa onom koja misli da ima krive noge, možda? Ili široke kukove, debele butine? E to su, dragi moji, kompleksi. Rade kompleksi kod mnogih. I kod žena, ali i kod muškaraca. Samo što su neki svesni toga i prihvataju to, dok drugi u želji da svoj kompleks sakriju, upadaju u još veću depresiju. Postoje muškarci koji pate za trbušnjacima, a naglas govore kako je pivski stomak jako seksi i da ga sve žene vole. Hah, evo od čega oni, pa i svi mi, pomalo (priznajte) patimo.

Kompleksi predstavljaju emocionalni sklop ličnosti koji je delimično ili potpuno potisnut i nesvestan. Kompleksi mogu imati manji ili veći uticaj na ponašanje, a promene u ponašanju su vidljive ili prikrivene. Veoma su prisutni kompleksi osećanja niže vrednosti ili nasuprot tome, osećanja više vrednosti.

Zahvaljujući svim tim fizičkim nedostacima i želji da budemo što savršeniji, dolazi do stvaranja kompleksa u vezi. Tačnije do nesigurnosti i tripova koji često dovode do patološke ljubomore, nepoverenja i straha od upoznavanja novih ljudi. Partner dobije želju da previše vremena provodi sa vama i ne da vam da dišete. Opsesivno prati sve vaše pokrete trudeći se da vam pronađe manu, vešto skrivajući svoje nedostatke. Čak i ako bi poželeli da mu uputite neku malu sugestiju, on burno reaguje.

Evo kompleksa od kojih pate muškarci:

Niski rastom – duboko su ubeđeni da je 1.70m normalna visina za jednog muškarca. Ipak, nebitno je i da su niski, ne treba se zbog ovog kompleksa hvalisati svojim materijalnim vrednostima, usput govoriti kako su visoke devojke džinovi i tako spuštati ženski rod i lečiti svoju iskompleksiranost.

Ćelavi, ili sa tendencijom da postanu takvi – Eh, oni se vade na to kako su ćelavi muškarci dobri u krevetu, kako su obdareniji od onih sa grivom na glavi itd.

Manjak obrazovanja ili neki nedostatak u odnosu na ženski rod može da predstavlja veliki problem.

E sad, najveći, najrasprostranjeniji kompleks koji muškarac može da ima jeste veličina polnog organa. Još od tinejdžerskih dana jači pol je opsednut veličinom ovog organa.

P.S. Momci koji se nisu pronašli ni u jednom od navedenih primera, svaka čast. Vi ste retkost!

foto30 Reci zbogom kompleksima

“Razbijam koliko sam dobar”

Editors choice