Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Reciklirani otpad sa obala u novoj H&M Conscious Exclusive kolekciji

Reciklirani otpad sa obala u novoj H&M Conscious Exclusive kolekciji

Nova H&M Conscious Exclusive kolekcija pravi pomak napred u održivosti i stilu: za 2017. godinu kolekcija sadrži pionirski održivi materijal, BIONIC® – reciklirani poliester napravljen od plastičnog otpada prikupljenog u priobalnim oblastima. Fluidan materijal upotrebljen za haljine sa faltama prikazuje kako najbolji stilovi prirodno treba da poštuju životnu sredinu.

Pored kompletne ženske, kolekcija po prvi put sadrži i dečju garderobu. Kolekcija će u Srbiji biti dostupna u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj ulici, kao i u 160 prodavnica širom sveta, od 20. aprila.

HM 1 Reciklirani otpad sa obala u novoj H&M Conscious Exclusive kolekciji

Supermodel i filantrop, Natalija Vodianova zaštitno je lice ovogodišnje Conscious Exclusive kolekcije u svojoj prvoj kampanji za H&M.

“Ponosna sam što učestvujem u H&M Conscious Exclusive kampanji. Neverovatno je videti prednosti materijala koji se koriste u kolekciji, koji ukazuju na veću održivost u budućnosti za celokupnu modu”, izjavila je Natalija Vodianova.

HM 3 Reciklirani otpad sa obala u novoj H&M Conscious Exclusive kolekciji

Conscious Exclusive je kolekcija izuzetnih komada garderobe koji su savršeni za doček nove sezone. Ključna je eterična plisirana haljina u puder roze boji napravljena od materijala BIONIC® – recikliranog plastičnog otpada prikupljenog u priobalnim oblastima. To je kolekcija individualnih komada koji se mogu upotrebiti u različitim prilikama, od kojih svaki na više načina pokazuje da uz održive materijale može da se kreira najbolji stil.

“Za dizajnerski tim H&M-a, ovogodišnja Conscious Exclusive kolekcija je prilika da sanjaju i kreiraju odeću koja je neobična i lepa. Sjajno je imati priliku za pokazivanje svih mogućnosti održivih materijala, kao što smo to uradili sa ovom delikatnom plisiranom haljinom napravljenom od BIONIC®-a”, izjavila je Pernila Volfart, glavna dizajnerka i kreativna direktorka kompanije H&M.

HM 5 Reciklirani otpad sa obala u novoj H&M Conscious Exclusive kolekciji

Kolekcija Conscious Exclusive je ključni deo u kretanju H&M-a ka održivoj budućnosti u modi. U celoj ponudi proizvoda kompanije, 20 odsto proizvoda se pravi od održivih materijala (2015), uz cilj da se taj udeo povećava svake godine. H&M je jedan od najvećih svetskih korisnika recikliranog poliestera i jedan od najvećih kupaca organskog pamuka. Cilj postavljen za pamuk je da se do 2020. godine dobija iz 100 odsto održivih izvora. Sve je to dokaz posvećenosti H&M-a da ponudi održivu i kvalitetnu modu dostupnu što većem broju ljudi. Za više informacija, posetite about.hm.com/sustainability.

HM 4 Reciklirani otpad sa obala u novoj H&M Conscious Exclusive kolekciji

Pogledajte „Put haljine“ – kratak film o haljini napravljenoj od BIONIC® materijala.

Editors choice