Znam šta ćete pomisliti – zašto zamrznuti krastavac? Verujem da ste već upoznati sa time da je dobro stavljati krastavac na oči – jer, svima nam je u glavi žena s maskom na licu i krastavcima na očima kako leži i odmara, kad god pomislimo na spa day i na tretman lica. Krastavac na očima je stari trik koji su mahom koristile žene kada nisu postojali preparati koji su namenjeni za predeo oko očiju. Uglavnom su se koristili tanki kolutovi koji su se stavljali na oči i držali nekoliko minuta kako bi pomogli da splasne otok oko očiju.

Naduvenost očiju je uzrokovana, uglavnom, ili alergijskim reakcijama ili zbog previše soli u organizmu. Ali, hladnoća je, zapravo, najveći neprijatelj nadutosti očiju. Ista situacija je i kada je u pitanju kompletna nadutost lica – hladnoća će pomoći da lice potpuno splasne.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Verujem da ste već sigurno isprobali Jay Rollere za lice i da ste ih stavljali u zamrzivač pre korišćenja kako bi bili što hladniji. Isto tako, mnogi beauty blogeri predlažu da stavite dve kašike u zamrzivač, ako je vaše lice često naduveno kada ustanete, kako bi vam pomogle da vam splasne lice. Zamislite sada taj efekat hlađenja i smanjenja otoka i dodajte beneficije koje ima krastavac, kao što je vitamin C, i imate prirodan proizvod koji je, sigurno, efikasan. Ali kako koristiti hladan krastavac na licu?

Naravno, sve je počelo na TikToku. Ne znam da li ste primetili, ali otkad je ova aplikacija postala popularna, mnogi trikovi koji se tiču skin care rutine ili šminke su zaista efikasni. Beauty influenserke na TikToku su počeli da koriste zamrznuti krastavac umesto Jay Rollera. Ako biste ukucali #frozencucumber na TikToku, videli biste koliko je ljudi oduševljeno ovim jednostavnim, ali efektnim trikom.

Kako koristiti zamrznuti krastavac na licu?

Meni u početku nije bilo jasno – da li krastavac treba da koristimo samo u predelu ispod očiju ili možemo da ga koristimo na celom licu? A onda sam pogledala videe u kojima devojke masiraju lice isečenim krastavcem i tvrde da im je pomogao u borbi protiv bubuljica. Jeste mi sve to zvučalo, pomalo, nerealno, ali onda sam se setila – pa ja kupujem sheet maske za lice sa krastavcem, i kada ih nanesem, preko njih prelazim svojim ohlađenim Jay Rollerom zbog dodatnog efekta hlađenja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Ovako predstavljeno – gotovo da ima smisla. Potrebno je samo da isečete vrh krastavca i da skinete koricu i da ga zatim stavite u zamrzivač kako bi se zaledio. Zatim, kada se krastavac potpuno zaledi, potrebno je da onim očišćenim delom prelazite preko lica. Nisam sigurna da će vam pomoći ako imate probleme sa bubuljicama, ali sam sigurna da će vam pomoći da vam splasne nadutost u licu i u predelu oko očiju.

Ono što je, međutim, istina je da vam neće pomoći oko hidratacije kože, iako krastavac, zapravo, u sebi sadrži 96% vode. Najbolje je da se krastavac koristi upravo u ove svrhe – da vam pomogne oko nadutosti u licu. Ono što, takođe, možete da uradite je da isečete krastavac na tanke kolute i da te kolute stavite u zamrzivač i da ih koristite upravo u momentima kada na lice stavite neku od sheet maski i da onda oči prekrijete krastavcem koji će umiriti vaše kapke.

@audrajeang #eyeslipsface #frozencucumberhack #skincare #skin #skinhacksathome #undereyebags #acne #acnetreatment ♬ Pretty Girl – Clairo

Hladan krastavac na licu će vam sigurno prijati. Razbudiće vas i pomoći vašoj koži da splasne, ali verovatno ništa više od toga. Proizvodi sa krastavcem su veoma dobra stvar, jer je beauty industrija naučila kako da uzme ono najbolje iz onoga što nam je dala priroda, ali ipak je najbolje da voće i povrće konzumiramo i da mu dozvolimo da nam na taj način pomogne – iznutra.

Maske sa krastavcem? Da! Kreme za ispod očiju sa efektom hlađenja i vitaminom C koji se preuzima iz krastavca? Da! Hidratantne kreme sa krastavcem koje će nam pružiti celodnevnu negu? Da! Krastavac umesto Jay Rollera? Ok, pokušajte, zašto da ne, ali nemojte se osloniti na krastavac kao na vašu jedinu negu kože.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Milica Antić

Comments