Novopečena mlada Riz Viterspun (Reese Witherspoon) predstavlja jednu od najprijatnijih pojava u Holivudu. Ovog puta, tridesetpetogodišnja glumica elegatno pozira fotografu Piteru Lindbergu (Peter Lindbergh) za naslovnu stranu američkog magazina “Vogue”, za maj 2011. godine. Na naslovnici, Riz nosi Roland Mouret Frits svileni grudnjak i glamurozne talase u kosi. U intervjuu, glumica iskreno priča o intimnom, kao i profesionalnom životu. Riz se udala za talent-menadžera Džim Tota (Jim Toth) 26-og marta ove godine. Za svog “mužića” kaže:  “On je predivan. On je zaista divan momak, i ja se osećam veoma srećno.”

reesewitherspoonvoguemay20111 Reese Witherspoon za Vogue US

Riz je za Vogue ispričala i zanimljivu anegdotu kada je srela tri obožavateljke iz Oklahome, imitirajući čak i njihov naglasak: “To je tako slatko: za praznike sam bila u  robnoj kući u Los Anđelesu sa prijateljima, kada su mi te tri žene iz Oklahome prišle i rekle – ‘Riiiz. Mi smo tako srećne. Sviđa nam se taj momak za tebe.’ Onda sam ja rekla ‘Stvarno?!’, ‘Da, ma’am. Mislimo da je diiivan čovek. Mislimo i da će te tretirati kao pravu damu i biti dobar prema tebi’, bila sam u stilu ‘Stvarnoooo? Preslatko!’, a onda sam im rekla da se i mojoj mami jako sviđa.”

reesewitherspoonvoguemay20112 Reese Witherspoon za Vogue US

Kada su je upitali da li smatra da se nalazi na dobrom položaju u svom životu, Riz priznaje da je sada dosta smirenija. “Mislim…to govori da u nekim drugim vremenima nisam bila na dobrom mestu. Što i jeste istina. Imala sam delove života kroz koje sam išla slomljenog srca. Ali mislim da su prijatelji ti koji znaju kada si najsrećniji. I pored nervoze i uzbuđenja i svih onih stvari koje ljudi osećaju kada trebaju da se venčaju, mislim da sam zaista veoma smirena sada. Obično sam pomalo kao veverica. Definitivno imam energiju veverice.”, priznala je Riz za “Vogue”.

reesewitherspoonvoguemay20113 Reese Witherspoon za Vogue US

U poslednjem filmu “Water for Elephants” u kome glumi sa kolegom Robertom Patinsonom (Robert Pattinson), Riz igra ulogu cirkuske igračice Marlene. O periodu treniranja glumica je rekla “Oko otprilike tri meseca pre nego što je film počeo da se snima, išla sam u cirkusku školu, vežbala akrobacije, kao i trapez sa igračima čuvenog ‘Cirque du Soleil’. Potrebno je jako puno fleksibilnosti i učenja da se telo okrene unazad. Bila sam gimnastičarka kada sam bila mala, tako da je vraćanje fleksibilnosti mome telu bilo veoma zabavno”.

reesewitherspoonvoguemay20115 Reese Witherspoon za Vogue US

Glumica je priznala da se tokom godina promenila, postajući otvorenija za nove periode života. “Sa 26 godina rekla bih vam mnoge stvari koje sam mislila da poznajem vrlo, vrlo dobro. Bila sam zatvorenija u dvadesetim. Bila sam uplašena od strane mnogih stvari i ljudi. Prošla sam kroz tolike promene od tada. Očigledno, kroz razvod i nekoliko veza. Sada sam otvorenija nego što sam ikada bila. Mislim da je to životno iskustvo: nemam pojma šta dalje. Neočekivano me više ne iznenađuje. A tada me je zaista šokiralo.”


Tara Tomović je studentkinja novinarstva i najveći beogradski hedonista. Optimistična plavuša koja jedino zaljubljenost u Anthony Kiedisa nije prerasla. Totalno drugačija od drugih. Moto: “Energy flows where your attention goes.”

Comments