Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Srpski “REMAKE” festival, u partnerstvu sa “PLATOON KUNSTHALLE” Berlin, organizuje petodnevni festival koji će trajati od 11. do 15. septembra 2013. Preko 200 umetnika, dizajnera, makers-a i autora će istraživati i uvesti vas u područje DIY kulture, održivosti, makers pokreta i alternativnih ekonomija u svakodnevnom životu. Radionice, predavanja i performansi nalaze se u sklopu interesantnog programa koji pokriva tri glavne teme festivala: RESET, RETHINK, RECREATE.

Iz partnerstva sa “PLATOON KUNSTHALLE” Berlin rodila se nova forma “REMAKE” festivala, i nakon dve uspešne godine u Beogradu, festival dolazi u Berlin. Okupiće najeminentnije umetnike iz Beograda i Berlina, koji će uvesti DIY makers kulturu u svakodnevni život.

“Oduševljeni smo činjenicom da “REMAKE” dolazi u Berlin. Odmah smo osetili povezanost i razumevanje sa misijom festivala, konceptom i vrednostima koje promoviše”, rekao je o saradnji sa “REMAKE”-om Kristof Frank (Christoph Frank), ko-osnivač “PLATOON”-a.

Dejana Popović, generalni menadžer festivala, produbljuje fokus “REMAKE” festivala kao šanse da se ljudima pokaže održiva alternativa masovnoj proizvodnji i konzumerizmu: “Mi slavimo kreativnost i želimo da pokažemo kako nekoliko jednostavnih ideja mogu rezultirati inovativnim, etičkim rešenjima koja svako može da priušti. Reciklirati je zabavno!”

REMAKE Website Top Banner new Remake festival: DIY makers kultura za svakodnevni život

Program “REMAKE” festivala pokriva tri glavna polja :

RESET faza teži istraživanju savremenog dojma otvorene ekologije, održivosti, holističkog načina života, urbanog baštovanstva i viziji budućnosti.

RETHINK sesije će se baviti novim, nadirućim kulturama, na primer open source kulturama, otvorenom dizajnu, haktivizmu, upcycling-u, socijalnoj ekonomiji i DIY pokretu.

RECREATE deo će se sastojati iz radionica u kojima će učesnici naučiti proces upcycling-a, gde će redizajnirati nameštaj i inicirati urbane intervencije.

Među mnogobrojnim umetnicima koje očekujemo na festivalu, možemo već potvrditi radionice sa Pastperfekt (koji će stvoriti skulpturu od odbačenih materijala), Krishke (praviće unikatne saksije koristeći cement i stare flaše), Uroš Pajović (će praviti stolice i nameštaj od kartona), i Earthship Biotecture (u ambicioznom poduhvatu kreiranja prostora koji oslikava različite elemente Earthship zgrada).

U dvorištu KUNSTHALLE-a, džinovski Plastique Fantastique balon će biti lokacija radionica, dok će Bosso Fataka praviti svoju orgomnu, impresivnu instalaciju. Večernji program će se sastojati od eklektičnog miksa raznih di-džejeva, videćemo performans Džojs Klej (Joyce Clay) i Dadara, neonski plesni performans šou Vostpertona, koncert Marka Barotija (Marco Barotti) sa pneumatičnim bubnjem i vizuelni šou Arai Tatsurua. Makers Market Berlin, koji će biti održan u nedelju, kompletira ovaj dinamičan i inspirišući festival.

“REMAKE” je bogatiji za saradnju sa Fab Lab Berlin, How.do, Betahaus, Material Mafia, Artconnect Berlin i Pictoplasma, koje svrstava u svoje partnere. Kompletan program sa imenima još puno umetnika će biti saopšten u narednim danima.

Prethodna dva izdanja festivala “REMAKE” u Srbiji su zabeležila veliki uspeh. Broj učesnika se popeo na 4,000, a festival je 2011. godine dobio nagradu Euclid mreže i UniCredit Fondacije za najbolje inovativno rešenje problema Napulja. “REMAKE” je odneo pobedu u konkurenciji 200 drugih projekata iz 37 zemalja sveta.

Težnja “REMAKE” festivala je da motiviše ljude svih dobi da nastave da uče i preuzmu aktivnije uloge u svojim društvima. Jedinstvena saradnja među internacionalnim umetnicima i dizajnerima je otvorena za publiku, sve koji žele da promene nešto, ili žele da se upuste u DIY pokret i naravno, ne boje se da malo isprljaju ruke.

Editors choice