Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

“Remake” festival: DIY makers kultura za svakodnevni život

“Remake” festival: DIY makers kultura za svakodnevni život

Srpski “REMAKE” festival, u partnerstvu sa “PLATOON KUNSTHALLE” Berlin, organizuje petodnevni festival koji će trajati od 11. do 15. septembra 2013. Preko 200 umetnika, dizajnera, makers-a i autora će istraživati i uvesti vas u područje DIY kulture, održivosti, makers pokreta i alternativnih ekonomija u svakodnevnom životu. Radionice, predavanja i performansi nalaze se u sklopu interesantnog programa koji pokriva tri glavne teme festivala: RESET, RETHINK, RECREATE.

Iz partnerstva sa “PLATOON KUNSTHALLE” Berlin rodila se nova forma “REMAKE” festivala, i nakon dve uspešne godine u Beogradu, festival dolazi u Berlin. Okupiće najeminentnije umetnike iz Beograda i Berlina, koji će uvesti DIY makers kulturu u svakodnevni život.

“Oduševljeni smo činjenicom da “REMAKE” dolazi u Berlin. Odmah smo osetili povezanost i razumevanje sa misijom festivala, konceptom i vrednostima koje promoviše”, rekao je o saradnji sa “REMAKE”-om Kristof Frank (Christoph Frank), ko-osnivač “PLATOON”-a.

Dejana Popović, generalni menadžer festivala, produbljuje fokus “REMAKE” festivala kao šanse da se ljudima pokaže održiva alternativa masovnoj proizvodnji i konzumerizmu: “Mi slavimo kreativnost i želimo da pokažemo kako nekoliko jednostavnih ideja mogu rezultirati inovativnim, etičkim rešenjima koja svako može da priušti. Reciklirati je zabavno!”

REMAKE Website Top Banner new Remake festival: DIY makers kultura za svakodnevni život

Program “REMAKE” festivala pokriva tri glavna polja :

RESET faza teži istraživanju savremenog dojma otvorene ekologije, održivosti, holističkog načina života, urbanog baštovanstva i viziji budućnosti.

RETHINK sesije će se baviti novim, nadirućim kulturama, na primer open source kulturama, otvorenom dizajnu, haktivizmu, upcycling-u, socijalnoj ekonomiji i DIY pokretu.

RECREATE deo će se sastojati iz radionica u kojima će učesnici naučiti proces upcycling-a, gde će redizajnirati nameštaj i inicirati urbane intervencije.

Među mnogobrojnim umetnicima koje očekujemo na festivalu, možemo već potvrditi radionice sa Pastperfekt (koji će stvoriti skulpturu od odbačenih materijala), Krishke (praviće unikatne saksije koristeći cement i stare flaše), Uroš Pajović (će praviti stolice i nameštaj od kartona), i Earthship Biotecture (u ambicioznom poduhvatu kreiranja prostora koji oslikava različite elemente Earthship zgrada).

U dvorištu KUNSTHALLE-a, džinovski Plastique Fantastique balon će biti lokacija radionica, dok će Bosso Fataka praviti svoju orgomnu, impresivnu instalaciju. Večernji program će se sastojati od eklektičnog miksa raznih di-džejeva, videćemo performans Džojs Klej (Joyce Clay) i Dadara, neonski plesni performans šou Vostpertona, koncert Marka Barotija (Marco Barotti) sa pneumatičnim bubnjem i vizuelni šou Arai Tatsurua. Makers Market Berlin, koji će biti održan u nedelju, kompletira ovaj dinamičan i inspirišući festival.

“REMAKE” je bogatiji za saradnju sa Fab Lab Berlin, How.do, Betahaus, Material Mafia, Artconnect Berlin i Pictoplasma, koje svrstava u svoje partnere. Kompletan program sa imenima još puno umetnika će biti saopšten u narednim danima.

Prethodna dva izdanja festivala “REMAKE” u Srbiji su zabeležila veliki uspeh. Broj učesnika se popeo na 4,000, a festival je 2011. godine dobio nagradu Euclid mreže i UniCredit Fondacije za najbolje inovativno rešenje problema Napulja. “REMAKE” je odneo pobedu u konkurenciji 200 drugih projekata iz 37 zemalja sveta.

Težnja “REMAKE” festivala je da motiviše ljude svih dobi da nastave da uče i preuzmu aktivnije uloge u svojim društvima. Jedinstvena saradnja među internacionalnim umetnicima i dizajnerima je otvorena za publiku, sve koji žele da promene nešto, ili žele da se upuste u DIY pokret i naravno, ne boje se da malo isprljaju ruke.

Editors choice