Sunce sija, vi ste na plaži, sve je idealno. Pogled na vaše telo kada skinete naočare rezultira padom raspoloženja. Mi smo tu da vas spasimo od “ovog” trenutka.

Koža se ljušti

Hidratacija, hidratacija i hidratacija! Ne govore svi isto bez razloga. Koža se na suncu suši, a čim se to na koži odražava, znači da je telo potpuno dehidrirano. Mackajte se kremicama, pijte vodu i preplanulost će duže trajati.

tumblr leul1rfYYL1qcouu9o1 500 Rešenja za beauty letnje probleme

Koža na licu se sija i crveni

Leti se trudimo da ne stavljamo previše šminke, a crvenilo je teško pokriti puderom u kamenu. Morate mazati kremu za sunčanje na lice i tu greše mnogi jer smatraju da to nije potrebno. Svako jutro bi trebalo da čistite lice losionom, jer ako se ne čisti na adekvatan način, stvaraju se mitiseri i bubuljice.

tumblr lenz24z4gY1qcpx4fo1 500 Rešenja za beauty letnje probleme

Usne su suve i ispucale

Nikako ne kidajte ispucalu kožu! Mažite labelo (u prodaji je labelo sa zaštitnim faktorom, predodređeno baš za leto i zaštitu od sunca). Niko ne voli da ljubi niti da vidi ispucale usne. Kada ste u kući, istrljajte usne sa četkicom za zube i posle namažite kremu, labelo ili med (deluje).

tumblr logg422iLk1qac8igo1 500 Rešenja za beauty letnje probleme

Znojite se

Morate se redovno tuširati i koristiti antiperspirant. Potrudite se da kupite onaj koji nije na bazi alkohola, a koji odgovara vašoj koži.

tumblr lnet9hZnG31qlwireo1 500 Rešenja za beauty letnje probleme

Invazija bubuljica na leđima i grudima

Nikako ih ne čačkajte. Uglavnom se isuše na suncu ili u slanoj vodi. Ukoliko to ne pomaže, piling će sigurno rešiti vaš problem. Kako piling ne bi skinuo vašu preplanulu kožu, posavetujte se sa osobom koja je stručna u toj oblasti.

Vaša kosa postaje “slama”

Naravno da sunce isušuje vašu kosu. Pisali smo u prethodnom tekstu da rešenja za vašu kosu ima. Ošišajte se pre mora, a na moru koristite zaštitne maske, balzame, šampone, kapi i budite redovni u korišćenju istih. Vaša kosa će vam biti zahvalna.

tumblr lohjzwqElR1qmd2xbo1 500 Rešenja za beauty letnje probleme

Vodootporna maskara neće da se skine, a korektor se skida čim uronite u vodu

Odlična ideja za letovanje je vodootporna maskara. Nema trika da se skine u vodi, ali za kasnije postoji rešenje – bebi ulje za telo. Stavite na tufer malo ulja i voila! Lice će, doduše, biti masnije ali maskare neće biti. Korektor takođe postoji u vodootpornom izdanju. Ko voli nek izvoli!

tumblr ln91dwSQWu1qfjcsfo1 500 Rešenja za beauty letnje probleme

Vaš parfem privlači suprotan pol ali i insekte

Jedino rešenje je da promenite parfem bar dok ste na letovanju (u blizini vode). A kako biste se do kraja zaštitili od napada insekata, namažite se nekim sredstvom za borbu protiv ovih letnjih napasti.

tumblr licrlrKfS71qfidujo1 500 Rešenja za beauty letnje probleme

Urasle dlačice

Najveći neprijatelj ženskog tela su dlake uopšte. Kako biste sprečili urastanje dlačica u bikini zoni trudite se da ne koristite brijač. On je No1 neprijatelj ove zone. Ne čačkajte urasle dlačice, već ih pilingujte kad god ste u mogućnosti. Ukoliko je neophodno koristite pincetu ali nikako nemojte to raditi stalno, niste vi dr Haus.

Mrzite kupaći kostim zbog celulita?

Celulit izaziva nesigurnost, a otklanjanje istog ne ide “preko noći”. Morate se odreći koka kole i čipsa. Morate vežbati. Kreme možda mogu pomoći (lično ne verujem), anticelulit masaže (isto). Morate vežbati dok god celulita ima puno. Ukoliko vaša koža izgleda kao pomorandžina kora, sami ste krivi zato što niste na vreme razmišljali, i nikog drugog ne možete da krivite.

tumblr lid5kncZQa1qf06nao1 500 Rešenja za beauty letnje probleme

Tamara Jovanovic voli Njujork, citate i ljude bez predrasuda sa dobrim manirima. Hedonista. Autorka je bloga Gossiphoneyxoxo. Vodi se citatom: “Style is an expression of individualism mixed with charisma”.

Comments