Bilo da je od stresa (da, uvek nam je sve od stresa), bilo od nezdravog načina života i loše ishrane, dođe tako period kada nam lice samo od sebe “bukne” i kada se nikako ne možemo osloboditi bubuljica koliko god vodile računa o nezi i higijeni. Dosadne bubuljice! Bukvalno šta god da im radimo, one se uporno vraćaju ili nikako ne prolaze, a koliko god ih prekrivale puderom, to ne menja činjenicu da su i dalje tu, ispod slojeva pudera i da nas dočekuju svakog jutra kada se pogledamo u ogledalo i veselo se crvene. Katastrofa!

Moguće je da ste isprobale mnoge preparate od kojih nijedan nije dao željene rezultate i sada ste već očajne. Prosto, bubuljice vas nerviraju i ne osećate se lepo. I to je sasvim razumljivo. A ako ste već povele računa o nezi iznutra i počele da unosite vitamine i dovoljne količine vode, vreme je da se svom problemu posvetite i “spolja” uz prirodne, hranljive maske za lice. Svakako, biće potrebno da prođe neko vreme kako bi vam se lice pročistilo, ali ne očajavajte i budite strpljive. Jer, bubuljice vam dođu kao višak kilograma! A znate koliko je teško rešiti se tog dosadnog viška. Ipak, nije nemoguće, a to je najvažnije!

maske 2 Rešite se bubuljica uz ove prirodne maske (RECEPTI)

Danas delimo sa vama nekoliko najboljih, prirodnih recepata za maske protiv bubuljica, a vi isprobajte onu koja vam se najviše dopada. Verujemo da ćete posle nekog vremena biti zadovoljne rezultatima!

Maska sa šargarepom

Bogate vitaminom A, šargarepe su odlične za smanjenje ožiljaka nastalih od akni i uklanjanje crvenila. Veliku šargarepu prvo isecite na veće komade, pa je izmiksajte u blenderu dok ne dobijete homogenu smesu. Možete da dodate i malo brašna ako procenite da nije dovoljno gusta da biste je naneli na lice. Premažite lice, a naročito inficirana područja i ostavite da deluje barem 10 minuta. Isperite mlakom vodom i nežno prosušite kožu.

Comments