#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Resonate: Beskompromisno umetnički festival

Resonate: Beskompromisno umetnički festival

Beograd je imao čast da 16. i 17. marta ugosti prvo izdanje festivala Resonate. Resonate je prvi beskompromisno umetnički festival, seminar eksperata i izložba vizuelnih umetnika – događaj koji je pomerio sve granice. Prosto je neverovatno da je jedan ovakav festival, koji je okupio 20 govornika iz Evrope, Azije i Severne Amerike, održan na našim geografskim koordinatama. Na nekoliko dana Beograd je postao svet, i okupio je preko 1,600 mladih kreativaca i umetnika iz mnogih zemalja.

slika 158 Resonate: Beskompromisno umetnički festival

Logo festivala Resonate

Festival je održan u Domu omladine, gde su se gotovo ceo dan odvijala predavanja u glavnom holu i u sali Amerikana. U klubu je bio ogranizovan meet and greet, gde su posetioci imali mogućnost da porazgovaraju sa predavačima, a u večernjim časovima održavan je muzički program. Prve večeri festivala Resonate posetioci su mogli da uživaju u jednoipočasovnom nastupu dvojca anbb, a druge večeri nastupio je DJ Spooky, That Subliminal Kid. Posetioci su na kreativnim radionicama mogli da se oprobaju u kreiranju animacija, grafičkom dizajnu i obradi videa, a bilo je organizovano i razgledanje Beograda.

slika 252 Resonate: Beskompromisno umetnički festival

Kreativne radionice bile su izuzetno posećene

Tema festivala je preplitanje analognog i digitalnog u svim sferama umetnosti, od muzike do grafičkog dizajna. Festival Resonate zamišljen je kao platforma za umrežavanje, razmenu znanja i informacija i obrazovanje. Ovaj sveobuhvatni projekat stvorio je mostove između kulturno razdvojenih segmenata umetničke i intelektualne scene kroz sveobuhvatni, multidisciplinarni pristup. Obuhvaćene su oblasti od softverskog inženjeringa do teorije vizuelne umetnosti. Od bitnijih imena koja su bila deo ovog festivala treba pomenuti Nikolasa Feltona (Nicholas Felton), koji je bio ključna figura u kreiranju Facebook Timelinea, Džoša Nimoja (Josh Nimoy), zaduženog za kreiranje vizuelnih efekata u filmu “Tron” (Tron), Džonatana Ričardsa (Jonathan Richards) iz “Guardian”-a, kao i mnoge druge. Oduševljenje je izazvao i Aleksandros Colakis (Alexandros Tsolakis), predstavnik kompanije United Visual Artists, koja je, između ostalog, kreirala turneje za bendove Massive Attack i Red Hot Chili Peppers.

slika 338 Resonate: Beskompromisno umetnički festival

DJ Spooky That Subliminal Kid

Tokom ta dva dana Beograd je okupio istaknute umetnike iz celog sveta i otvorio diskusiju o ulozi tehnologije u kulturi i umetnosti. I upravo to i jeste smisao ovog festivala – interaktivnost, kreativnost i otvoren dijalog između izvođača i posetilaca. Festival Resonate jeste događaj koji nosi poruku da budućnost pripada kreativnim i hrabrim ljudima.

slika 430 Resonate: Beskompromisno umetnički festival

Atmosfera među posetiocima predavanja


Aleksandra Skorupan je ekonomista na papiru a u duši umetnik. Najlakše se izražava kroz fotografiju i pisanu reč, i veruje da imaju podjednaku moć. U slobodno vreme vodi modni blog Microcosmos.

Editors choice