Moda pedesetih godina prošlog veka je svetu donela nešto novo, drugačije i dugo čekano. Nakon duge “vladavine” konzervativnih godina rata, sve je, pa i moda, počelo da se “budi”. Zanimljive siluete, boje, toalete, jača šminka i apsolutno neodoljive cipele, “oživele” su na ulicama svetskih metropola i bile osnova za ono što će uslediti tokom veselih 60-ih i 70-ih godina!

Retro-chic je jedan od stilova koji je ostao ubeležen u istoriji mode, nešto čemu se iznova vraćamo, “recikliramo” i što dizajneri neprestano “pozivaju” u potrazi za inspiracijom, predstavljajući stare modele na nov način. I ove prolećne modne sezone, ništa nije drugačije!

chinaberry fun 2 Retro je IN: Zašto su street style dame “poludele” za obućom ovog engleskog brenda

Još bolja vest je da ne moraš obavezno biti fan nekog od ovih retro stilova, kako bi uz moderne aufite ponela neke od cipela koje su inspirisane “decom cveća” ili elegancijom ’50-tih, a to nam ovih dana najbolje dokazuju #streetstyle blogerke!

Devojke koje među prvima ponesu trendove koji kasnije “eksplodiraju” svuda, ovih dana su inspirisane engleskim brendom cipela Clarks – odnosno fenomenalnom idejom ovog brenda da naprave osavremenjene verzije modela cipela iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina! Clarks dizajneri su za inspiraciju koristili cipele koje su zapravo “izvučene” iz arhive “Victoria and Albert” muzeja iz Londona – te su nam u živote doslovno doneli (retro) modele koji su se u izlozima radnji nalazili tokom prošlog veka! Oduševljena?! I mi smo!

Ovo su naši omiljeni modeli + saveti kako da ih stilizuješ:

Swixties Sling

Elegantan stil ne mora nužno značiti da moraš da nosiš neudobne cipele sa visokom štiklom! To su žene tokom 60-ih dobro znale. Ove godine “sling” modeli sandala su tako in i taaaako chic!

swixties sling 1 Retro je IN: Zašto su street style dame “poludele” za obućom ovog engleskog brenda

Ovaj “Swixties sling” model dostupan je u crnoj i beloj boji, izgleda fantastično na farmerkama, ali i na haljinama i jedan je od onih modela koji će te savršeno pratiti od jutra do večeri – u svakoj prilici!

Tarah Victoria

Insirisane popularnim “Oksfordicama”, ove klasične cipele dobile su novi izgled koji je idealan za sve devojke koje vole autfite inspirisane koledž životom. Idealne su uz široke suknje, deluju dodatno kul ako se nose uz sokne, a takođe su i vrlo udobne te u njima opušteno možeš šetati ceo dan.

tarah victoria 1 Retro je IN: Zašto su street style dame “poludele” za obućom ovog engleskog brenda
Comments