Poslednji put za ovu godinu ozloglašeni Merkur će svoj retrogradni hod započeti 27. septembra i to će trajati do 18. oktobra. Ovaj retrogradni Merkur, upozoravaju astrolozi, biće snažniji od prethodnih retrogradnih hodova ove planete u ovoj godini i biće orijentisan na ljubavne i partnerske odnose.

Vazdušna Vaga je unela harmoniju i razumevanje, počev od poslednje  trećine avgusta, da nas pripremi i osnaži da podnesemo gubitak ravnoteže, koji retrogradni Merkur može doneti našim odnosima, ali pre svega, našem odnosu sa sobom. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste


Emocionalni intenzitet koji donosi Merkur svojim retrogradnim hodom, goniće nas da tražimo nove istine, pronalazeći ravnotežu između onoga što jeste i onoga što bismo želeli da bude. Unutrašnja harmonija je imperativ – nećemo toliko težiti da ostvarimo sklad u odnosima sa drugima, koliko će nam biti važno da imamo mir sami sa sobom. Uticaj na okolinu je nešto što nas neće zanimati, radije ćemo preispitivati kako okolina utiče na nas i kako da umanjimo interakciju sa ljudima koji nam ne prijaju i da što više izbegnemo izlaganje situacijama koje nas uvlače i angažuju. Povlačimo se u sebe i tamo ćemo pronalaziti odgovore za kojima tragamo. 

Kao i svi astrološki tranziti, retrogradni Merkur u Vagi može biti dar ili izazov, u zavisnosti kako ga shvatimo i kako sarađujemo sa njim. Možemo „uzjahati talas“ ili „plivati protiv struje“, ali svrhu ćemo shvatiti ako ostanemo prisutni i svesni i ne dozvolimo sebi da nas drama uvuče. To neće biti lako. Ali ako se ne prepustimo dramljenju, već se utišamo, usporimo, okrenemo se ka unutra i bavimo se sobom, velika je verovatnoća da ćemo iz ovog tranzita izvući ono najbolje – možemo imati veoma produktivne uvide. 

Comments