Ah, Neptun… planeta iluzije, obmane i snova. Poslednjih pet meseci, ovo planetarno telo je bilo retrogradno, što znači da izgleda kao da se kreće unazad kroz nebo. Retrogradno može biti zastrašujući izraz, ali Neptunov ples unazad je suptilniji od recimo Merkurovog, jer je mnogo udaljeniji od Zemlje. Uprkos tome, primetićemo i definitivni pomak jer se retrogradni Neptun konačno završio 1. decembra. Retrogradni Neptun nam je izložio surovu stvarnost sveta i, povremeno, činio da se osećamo nesigurno i zbunjeno. Ali, sada je druga priča. Jasnije ćemo sagledavati razne situacije, a to nismo mogli još od 25. juna kada je sanjiva planeta započela svoje retrogradno putovanje. Opustite se i usporite dok shvatate šta je stvarno, a šta nije.

Neptunski događaji imaju tendenciju da izgledaju kao iznenađujući, ali u stvarnosti – osnova onoga što se otkriva je bila tu sve vreme, samo sakrivena u magli konfuzije i zaklonjena od prepoznavanja. Ovo može biti posebno tačno za stvari koje se tiču naših odnosa. Ovo je vreme kada ćete možda biti primorani da se suočite sa realnošću da osoba za koju ste zainteresovani jednostavno ne oseća isto. Naš savet? Povedite računa u vašim romansama u toku ovog perioda. Šta ste naučili u proteklih pet meseci? Šta ste propustili? Niko ne voli trenutke razočaranja ili slomljenog srca, pa u ovo vreme iskoristite novootkrivena otkrovenja kao odskočnu dasku da postanete bolji.

Neptun se često povezuje sa duhovnošću i maštom, a kaže nam da ćemo se fokusirati na duhovne poduhvate umesto na materijalističke, posebno zato što je Neptun u nežnom znaku Riba. Ovo je idealno vreme da počnete sa zaceljivanjem i rešavanjem problema, posebno ličnih trauma. Takođe, treba da prigrlimo našu kreativnost i talente, i da se otvaramo za bezuslovnu ljubav, misticizam ili duhovnost.

Comments