Treće veče 42. Belgrade Fashion Week-a počelo je revijama istaknutih domaćih dizajnera okupljenih oko koncepta “Belgrade Design District Designers”. Predstavile su se: Vesna Kracanović, Jasmina Vujović, Aleksandra Lalić, Milena Radović, Budislava Keković i Dejana Momčilović. Program je nastavljen ekskluzivnom revijom brenda Martini Vesto čije modele je dizajnirao Boško Jakovljević, a zatim i revjama autorske mode Sonje Marunić, Teodore Pašalić, Ivane Pilje i brenda SistersCode by SBC Switzerland.

Vesna Kracanović predstavila je kolekciju “Snug harbor” inspirisanu motivima kao što su oblaci na horizontu, kuće iz pomorskih predela, boje isprane vremenskim prilikama. Spokojna ležernost klasično crvene i plave istrpeće oluju – baš kako treba za bezvremene odaje, s kraja na kraj kuće.

vesna Revije istaknutih domaćih autora obeležile treće veče 42. Belgrade Fashion Week a

Aleksandra Lalić prikazala je svoje nove kreacije, a kao i do sada i ova “LalicA” ostala je dosledna svom kreativnom izrazu. Kolekcija je inspirisana kulturološkim mitovima o ženstvenosti. Dandy ludačka košulja, osvežena belom kragnom je lajtmotiv ovogodišnjeg predstavljanja.

lalic Revije istaknutih domaćih autora obeležile treće veče 42. Belgrade Fashion Week a

Brend GetUp by Jasmina Vujović ove sezone predstavio je kolekciju “Circle”, inspirisanu ovim geometrijski zatvorenim oblikom. Sam krug i njegovi delovi predstavljaju osnovu kolekcije i formiraju različite odevne komade i aksesoare. Nežni tonovi roze materijala, netipićnog za uobičajenu paletu suprotstavljeni su očekivanoj crnoj, kao i grubosti najlonskih traka i predimenzioniranih kopči. Manekenke su nosile dobro poznat model “One Star” patika koji je savršeno odgovarao modnoj ideji Jasmine Vujović.

getup Revije istaknutih domaćih autora obeležile treće veče 42. Belgrade Fashion Week a

Kolekcijom Budislave Keković dominira crna boja, a prilikom izrade nove kolekcije “Distance” vodila se filozofijom da odeća predstavlja važno sredstvo komunikacije, ali i mogućnost čuvanja individualnosti. Dizajnerka smatra da svaki odevni predmet predstavlja način na koji kreiramo odnos sa svetom oko sebe, ali i naš štit.

budislava Revije istaknutih domaćih autora obeležile treće veče 42. Belgrade Fashion Week a

Milena Radović predstavila je kolekciju “Igra krugova” koju odlikuju svedene forme komada, upotpunjene pomenutim simbolom koji se kroz kolekciju provlači bilo kao metalni detalj na modelu, motiv na materijalu, ili deo forme pri izradi.

milena Revije istaknutih domaćih autora obeležile treće veče 42. Belgrade Fashion Week a

Zajedničku reviju “Belgrade Design District Designers” zaokružila je nova kolekcija Dejane Momčilović koja predstavlja svojevrsni mix panka i klasičnog kroja. Modeli su izrađeni od vunenog štofa, svile, PVC-a, šljokica i metala u bojama burgundca i duvana, sa primesama sive, crne i pink. Manekenke su nosile obuću brenda Nine West, upotpunjujući ženstvenost Dejaninih kreacija.

dejana Revije istaknutih domaćih autora obeležile treće veče 42. Belgrade Fashion Week a

Revije Martini Vesto su pravi mali spektakli na Beogradskim nedeljama mode, te se to desilo i večeras. U scenografiji sa persijskim ćilimima, i kristalnim lusterom, modeli Boška Jakovljevića zablistali su u punom sjaju. Glavna karakteristika svakog odevnog komada sa potpisom Martini Vesto jeste da su izrađeni od materijala visokog kvaliteta i da odišu individualnošću. Tako je bilo i ovoga puta, a nova kolekcija poznatog brenda pokriva tri aspekta: street style, casual chic i red carpet. Od ove sezone veliki deo predstavljenih kreacija ulazi u komercijalni lanac prodajnih mesta Martini Vesta. Ekskluzivna revija okupila je veliki broj poznatih ličnosti, među kojima i predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković koja je podržala edukativni projekat “Jači od straha”. Posebnu atrakciju predstavio je nastup Ane Stanić i poznatog plesača Milana Gromilića koja su bili obučeni u odela ovog popularnog brenda.

bosko Revije istaknutih domaćih autora obeležile treće veče 42. Belgrade Fashion Week a

Revijama autorske mode zatvoreno je poslednje revijsko veče beogradske nedelje mode. Publika je najpre videla kolekciju “Nikita Denmark” prvu kolekciju beogradske slikarke i modne dizajnerke Sonje Marunić. Kolekcija je namenjena savremenoj ženi koja se ne boji da bude drugačija, a istovremeno elegantna i avangadna.

sonja Revije istaknutih domaćih autora obeležile treće veče 42. Belgrade Fashion Week a

Brojni ljubitelji mode, zatim su mogli da pogledaju reviju brenda Sisters – Code by SBC Switzerland, iza kod stoje dizajnerke Bojana i Vladana Veljković. Njihova nova kolekcija pod nazivom “Twin-Set”, namenjena je jakim ženama i muškarcima. Stil koji opisuje modele je business-elegant, a dominantne boje su bela i crna. Kreacije su bile upotpunjene Converse obućom, a manekeni su nosili poznati model patika kao što je “One Star PERF LEATHER”. Zvezda ove revije svakako je bio Dejan Gvozden, pevač benda Kristali, čija je muzika pratila celu reviju.

sisters Revije istaknutih domaćih autora obeležile treće veče 42. Belgrade Fashion Week a

Teodora Pašalić je predstavila kolekciju “Untied” koja smelo prkosi sadašnjem trenutku i odbacuje mejnstrim u korist netipičnog. Monohromne (crna, bela) i tonirane boje (bež, maslinasto-zelena) usmeravaju pažnju na siluetu, a neočekivana presecanja i detalji dizajniranih modela u krajnjem rezultatu naglašavaju proporcije i provokativni karakter nosioca.

teodora Revije istaknutih domaćih autora obeležile treće veče 42. Belgrade Fashion Week a

Poslednja revija nosi potpis poznate i mnogo puta nagrađivane autorke, Ivane Pilje. Reč je o kolekciji inspirisanoj mineralima i kristalima, geometrijskim oblicima koji su tvorevina prirode. Posle prikazivanja kolekcije u legendarnom klubu Berghain u Berlinu, dizajnerka pravi poseban koncept za beogradski fashion week, a uz saradnju sa pevačem Luke Blackom zajedno stvaraju tehno operu.

pilja Revije istaknutih domaćih autora obeležile treće veče 42. Belgrade Fashion Week a

Kao društveno odgovorna manifestacija, BFW podržava edukativni projekat “Jači od straha” sa ciljem da na kreativan način informiše i edukuje javnost o simptomima kancera, ukaže na značaj prevencije, rane dijagnostike i adekvatnog lečenja, kao i da pruži podršku obolelima i njihovim porodicama.

Comments