Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Da, Milan Fashion Week se zaista desio, a sa njim i iznenađujuće revije. Sada kada smo ispratili i spektakularni završetak, izdvojićemo najupečatljivije modne momente koji su nam prikazali modu kakvu još nismo videli, barem ne u našem veku.

Moschino

Jeremy Scott je u svom najnovijem modnom ostvarenju razmišljao o 80-im godinama, ali ne o onima iz prošlog veka. Niko nije mogao da sakrije oduševljenje kada su modeli Moschino brenda prošetali u haljinama nalik na one iz 1780-te. Inspiracija je definitivno bila sama Maria Antoinetta i period francuske revolucije. Moda francuske revolucije promenila je čitav koncept mode, jer se po prvi put javlja momenat pojedinačne, uglavnom elitne, individualnosti , odnosno učestvovanja u kreairanju odeće koju su nosili. Na taj način Jeremy Scott je u svojim kreacijama spojio stare forme haljina Marie Antoinette sa najprepoznatljivijim ženskim komadom 1960-ih – mini suknjom. Stilizovanje kose takođe je pratilo tematiku revije, manekenke su imale maxi frizure, karakteristične za ovaj istorijski period, a print kojim su bili ukrašeni mnogi komadi, kao i zavodljivi karneri

Podrazumevano, sve je “vrištalo” od krinolina, karnera, perli i rukavica. Uski korseti i suknje u obliku zvona činile su da za trenutak prošetamo odajamo francuskih dvorova. Svoje dvorske kreacije je upotpunio je kožnim jaknama i prslucima, biciklističkama, teksasom i extra dugim čizmama sa vezicama. Manekenka Joan Smalls na samom kraju pistom je prošetala u haljini u obliku torte i svima priredila nezaboravnu završnicu.

Giorgio Armani

Armani modeli prošetali su pistom obučeni u kreacije koje su bile inspirisane Kinom. Na ovaj način brend je izrazio solidarnost i saosećenje sa ovom nacijom, koja trenutno trpi ogromne ljudske gubitke. Pistu je preplavio crni baršun, cvetne kamuflaže i diskretan sjaj. Vladajuće boje bile su, pored crne i bele, prigušene nijanse plave i roze boje, a glavna karakteristika revije je bila kombinovanje svakodnevnih odevnih komada kao što su sako i suknja, ali i sako i pantalone. Ležerno vezane kose modela, bile su upotpunjene diksretnim, ali glomaznim minđušama.

Editors choice