Da li volite da pratite modu? Da li ste čuli za dizajnera Rinaldija Yunardija? Ako niste, vreme je da to ispravite, jer ovaj umetnik zaista zavređuje vašu pažnju.

Njegove neobične i upečatiljive kreacije su se dopale mogim poznatim ličnostima kao što su Beyoncé, Taylor Swift, Ariana Grande i Madonna, te su ih nosile na raznim događajima. I pored toga smatramo da ovaj dizajner nije dovoljno poznat i zaslužuje da se o njemu više priča.

Nigde drugde nećete pronaći stil koji je sličan ovom. Kada budete posmatrali njegove kreacije, odmah ćete primetiti koliko je drugačiji od drugih. Može se čak i reći da njegove kreacije izgledaju kao da nisu sa ovog sveta.

Najzanimljivije od svega je što sve do svoje 27 godine nije pomislio da će se baviti dizajnom. A kada je počeo da dizajnira – postao je simbol indonezijske avangarde.

Radio je u fabrici elektronike svog brata, a potom se prvi put susreo sa tijarama kada je radio za dizajnera za venčanja – Kima Tonga. Već tada su ga zaintrigirale, a kasnije je u fabrici svog brata sam napravio tijaru u viktorijanskom stilu od metala, akrila, lepka i boje.

Tada je noći počeo da provodi tako što je pravio tijare, čitao je knjige o dizajnu i savetovao se sa svojim prijateljima dizajnerima.

Problem je bio u tome što nije imao nikakvo formalno obrazovanje, ali to ga nije srpečilo da ostvari svoj san. Počeo je sa dizajnom aksesoara, a danas dizajnira kompletna umetnička dela.

Comments