Modni kreator poreklom iz Tunisa, Azedin Alaja (Azzedin Alaia), preminuo je u 77. godini života. U svom rodnom gradu bavio se vajarstvom, što je dalo pečat njegovom kasnijem radu. Pedesetih godina prošlog veka prešao je u Pariz, grad umetnosti, lepote i visoke mode, gde je kratko vreme radio za kuću Dior i Guy Laroche, pre nego što je postao samostalan u svom poslu.

Fasciniran oblikom, lepotom forme ljudskog (ženskog) tela, Azedin je kreirao divne i ženstvene komade odeće koji su isticali taj oblik, a njegove raskošne kreacije nosile su u posebnim prilikama popularne ličnosti i zvezde kao što su: Rijana, na dodeli Grammy -ja u Los Anđelesu 2013. Lejdi Gaga u Holivudu 2015. na dodeli Academy Awards, a njegovu varijantu lepršave male crne haljine ponela je i Mišel Obama, 2009. na Nato samitu u Nemačkoj.

Rijana preminuo modni kreator Azedin Alaja RIP VIP – preminuo modni kreator Azedin Alaja Lejdi Gaga preminuo modni kreator Azedin Alaja 1 RIP VIP – preminuo modni kreator Azedin Alaja Mišel Obama preminuo modni kreator Azedin Alaja RIP VIP – preminuo modni kreator Azedin Alaja
Comments