Popularna srpska kreatorka Roksanda Ilinčić, koja već dugi niz godina živi i radi u Londonu, na svečanosti koja je održana sinoć u britanskoj prestonici, povodom dodele nagrada koje svake godine organizuje britanski magazin “Harper’s Bazaar”, proglašena je za poslovnu ženu godine.

roksanda ilincic je poslovna zena godine 1 Roksanda Ilinčić je poslovna žena godine

Ovo je samo jedna u nizu nagrada za Roksandu, koja je pažnju svetske javnosti privukla kada su neke od najpoznatijih dama, poput vojvotkinje od Kembridža, Mišel Obame, En Hatavej, Emili Blant, Rejčel Mekadams i drugih, ponele njene kreacije.

roksanda ilincic je poslovna zena godine 2 Roksanda Ilinčić je poslovna žena godine

Roksanda Ilinčić je studirala arhitekturu i dizajn na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, nakon čega odlazi u London, gde upisuje Central Saint Martins univerzitet. Svoju prvu kolekciju predstavila je 2003. godine na Nedelji mode u Londonu, dok su njene kreacije najveću pažnju privukle zahvaljujući tome što su ih do sada nosile neke od najpoznatijih holivudskih lepotica i članica svetskog plemstva.

roksanda ilincic je poslovna zena godine 3 Roksanda Ilinčić je poslovna žena godine roksanda ilincic je poslovna zena godine 4 Roksanda Ilinčić je poslovna žena godine roksanda ilincic je poslovna zena godine 5 Roksanda Ilinčić je poslovna žena godine

Jasna Đorđević

Comments