Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

1/3

Kada bi se u najkraćim crtama mogao opisati treći dan Nedelje visoke mode u Parizu, reči koje bi ga najbolje opisivale upravo su – romantičan i edgy. Razlog zbog kojih smo iskoristili ova dva epiteta krije se u tome što se u ove dve kategorije mogu podeliti kreacije poznatih brendova koje su toga dana predstavljene na ovoj modnoj manifestaciji. Među njima, posebnu pažnju privukle su nam prolećne couture kolekcije modnih kuća Valentino, Elie Saab i Alexandre Vauthier, a ovo su kreacije koje smo, kada smo ih ugledale, poželele da imamo u svojoj kolekciji.

Kreatori koji stvaraju couture kolekcije, u glavi uvek imaju modele o kojima žene širom sveta sanjaju. Zato je i Pjerpaolo Pikoli, kreativni direktor modne kuće Valentino, kome je ovo prva haute couture kolekcija, stvorio modele koji predstavljaju njegovu definiciju “sna”. Inspiraciju je pronašao u Antici, pre svega u grčkoj mitologiji, te je tako stvorio kreacije koje u damama koje ih nose bude boginje. Međutim, nije samo grčka mitologija bila njegova “muza”! Veliku inspiraciju pronašao je i u grčkoj arhitekturi, što se može videti u samom izboru materijala, ali i krojeva. Manekenke su modnom pistom prošetale u plisiranim modelima, kreacijama koje dosežu do poda, ali i u tipičnim grčkim sandalama, koje su dale posebnu notu kreacijama. Tako je ovogodišnja prolećna couture kolekcija, za razliku od prošlogodišnje, koja je bila inspirisana periodom Rensanse, odisala duhom antičke Grčke i magičnom elegancijom koja oduzima dah.

valentino 1 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 2 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 3 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 4 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 5 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 6 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 7 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 8 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 9 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 10 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA)

Editors choice