Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Kako je protekao Philips Hairstyle Makeover + 3 frizure koje i ti možeš da isprobaš!

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

1/3

Kada bi se u najkraćim crtama mogao opisati treći dan Nedelje visoke mode u Parizu, reči koje bi ga najbolje opisivale upravo su – romantičan i edgy. Razlog zbog kojih smo iskoristili ova dva epiteta krije se u tome što se u ove dve kategorije mogu podeliti kreacije poznatih brendova koje su toga dana predstavljene na ovoj modnoj manifestaciji. Među njima, posebnu pažnju privukle su nam prolećne couture kolekcije modnih kuća Valentino, Elie Saab i Alexandre Vauthier, a ovo su kreacije koje smo, kada smo ih ugledale, poželele da imamo u svojoj kolekciji.

Kreatori koji stvaraju couture kolekcije, u glavi uvek imaju modele o kojima žene širom sveta sanjaju. Zato je i Pjerpaolo Pikoli, kreativni direktor modne kuće Valentino, kome je ovo prva haute couture kolekcija, stvorio modele koji predstavljaju njegovu definiciju “sna”. Inspiraciju je pronašao u Antici, pre svega u grčkoj mitologiji, te je tako stvorio kreacije koje u damama koje ih nose bude boginje. Međutim, nije samo grčka mitologija bila njegova “muza”! Veliku inspiraciju pronašao je i u grčkoj arhitekturi, što se može videti u samom izboru materijala, ali i krojeva. Manekenke su modnom pistom prošetale u plisiranim modelima, kreacijama koje dosežu do poda, ali i u tipičnim grčkim sandalama, koje su dale posebnu notu kreacijama. Tako je ovogodišnja prolećna couture kolekcija, za razliku od prošlogodišnje, koja je bila inspirisana periodom Rensanse, odisala duhom antičke Grčke i magičnom elegancijom koja oduzima dah.

valentino 1 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 2 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 3 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 4 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 5 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 6 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 7 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 8 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 9 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) valentino 10 Romantičan i edgy treći dan Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA)

Editors choice