Iako niste (a možda i jeste?) od onih devojaka kojima je romantika najvažnija stvar u vezi, ipak mislite kako vašem partneru ne bi pala kruna sa glave kada bi se makar malo raznežio i priredio vam neko slatko iznenađenje. Makar jednom mesečno? Za rođendan? Makar za godišnjicu? (Vaš dragi vas i dalje gleda belo.) Ma daaaj!

Dakle, to je to. Dijagnoza uspostavljena – beznadežni neromantik! Ništa, na vama je da preduzmete određene mere kako biste ga makar malo omekšale.

ljubav Romantika? WTF?!

Neromantičan dečko? Propast živa!

Vi sigurno ne tražite previše od njega, zar ne? Neki buket cveća, večera uz sveće, poneko iznenađenje i to bi, tu i tamo, bilo sve. E, možda on ne zna šta vi želite! Mislim, pričate vi njemu, ali muškarci su više vizuelna bića (pročitala sam to nekad, negde) pa bi bolje bilo da mu pokažete šta želite! Priredite vi njemu neko slatko iznenađenje i onda će, valjda, shvatiti šta treba da radi, makar i samo da bi vam uzvratio uslugu. Naravno, kako se ne biste razočarale, bolje ne očekujte previše!

U vezi sa prethodnom mogućnošću, trebalo bi dodati još nešto – možda on ne zna koliko je vama romantika važna. Makar ponekad. On možda smatra seks romantičnim. Ali, to bi trebalo odvojiti. Strpljivo mu objasnite, a ako i dalje ne kapira, onda krenite sa demonstriranjem! (A možda biste mogle da obučete nešto seksi dok razgovarate, čisto da biste mu privukle pažnju!)

Ako se zvezde poklope i vazdušni pritisak bude u savršenoj normali pa vam on ipak nešto lepo priredi, makar bio i običan gest poput otvaranja vrata automobila ili kupovine čokoladne bananice po povratku sa posla, zahvalite se, pohvalite ga, dajte mu do znanja da ste primetile. Pružite mu nešto zauzvrat, neku nagradu, nešto što on voli. Tako takođe može naučiti šta volite i želite.

Ako najzad shvati šta mu valja činiti, možda će i on tražiti da vi njemu nešto učinite. Što je u redu, napravite dogovor – jedno veče po njegovom, jedno po vašem. Potrudite se da uvek radite nešto originalno i zabavno, kako se nikada ne biste dosađivali. Faktor iznenađenja je veliki plus!

romantika Romantika? WTF?!

Pokažite mu šta želite!

Nikada ne zaboravite da se ponašate kao na početku vezezaljubljeni pogledi, slatki poljupci i nežne porukice nikada ne bi trebalo da budu prevaziđeni! Tako ćete podstaći romantično i ljubavno raspoloženje u oboma.

Nikada ne zaboravite da mu stavite do znanja koliko vam znači, koliko ga volite, podržavate i koliko ste mu zahvalne što je uz vas uvek kada vam je potrebno. Pa nije ni on od kamena, sigurno će se raznežiti i shvatiti da ima najbolju devojku na svetu i da se mora truditi oko nje kako je nikada ne bi izgubio!

I koliko god vas njegova neromantičnost nervirala, ne ljutite se na njega, ne pritiskajte ga, niti ga upoređujte sa tuđim dečkom ili šta god okrutno, što nama ženama može pasti na pamet. Stavite se u njegovu poziciju – kada bi on vama stalno zvocao oko nečega, prepuklo bi vam i namerno mu ne biste učinile! Tako da, polako, strpljivo i uz ove sitne trikove i vaš dragi će jednom prestati da bude santa leda!

Izvori fotografija: hellogiggles.com, heels.com, smscs.com


Ivana Tomić – je studentkinja Fakulteta političkih nauka, koja se, iako uskoro puni 21 godinu, i dalje ponaša detinjasto i budalasto. Ne krivite je, to je zbog sestrića sa kojim se glupira po ceo dan. Trenutno piskara sve i svašta, više za svoju dušu, ali se nada da će jednog dana imati uspešnu karijeru ozbiljnog novinara. Obožava da tračari sa svojom najboljom drugaricom Nedom uz jaku, domaću kafu. Druženje sa porodicom i kućnim ljubimcima je ispunjava. Mogla bi da živi na krompirićima i višnjama u svim oblicima. I dalje na vratima sobe čuva poster Džonija Depa. Voli jednog Marka.

Comments