Princeza Šarlot Kaziragi od Monaka (Charlotte Casiraghi de Monaco), krštena Charlotte Marie Pomeline Casiraghi, rođena 3. avgusta 1986. u centralnoj bolnici “Princess Grace” u Monte Karlu.

325 Royal Style: Charlotte Casiraghi de Monaco

Ona je rođena kao drugo dete Karoline, princeze od Hanovera, (Caroline, Princess of Hanover) i italijanskog industrijalca Stefana Kaziragija (Stefano Casiraghi). Ona je četvrta u redu za tron Monaka.

Njena baka bila je Grejs Keli (Grace Kelly), a ime je dobila po prabaki, očevoj majci princezi Šarloti, vojvotkinji od Valentinoisa, (Princess Charlotte, Duchess of Valentinois).

167 Royal Style: Charlotte Casiraghi de Monaco

Šarlot i njena dva brata Andrea i Pjer rođeni su u mediteranskoj Kneževini Monako koja je bila pod vladavinom njihovog dede, princa Renijea Trećeg (Prince Rainier III). Kada joj je bilo četiri godine, njen otac je nastradao u nesreći na čamcu. Posle njegove smrti, princeza Karolina se preselila zajedno sa porodicom u selo Midi u francuskoj provinciji, da bi smanjila uticaj štampe i medija na njen život.

1411 Royal Style: Charlotte Casiraghi de Monaco

U januaru 1999. Šarlot je dobila očuha i dva polu brata, princa Ernsta od Hanovera (Prince Ernst of Hanover) i princa Kristijana od Hanovera (Prince Christian of Hanover), kada se njena majka udala za Ernsta Avgusta, princa od Hanovera (Ernst August, Prince of Hanover).

Između druge i šeste godine, Šarlot je prisustvovala “Les Dames de Saint Maur” u Monaku.

Kada joj je bilo šest godina, počela je da pohađa državnu školu “École de la République”, a takođe i koledž “Glanum of Saint-Rémy-de-Provence”. Od 2000. do 2004. pohađala je “Lycée François Couperin”. Dobila je odličnu ocenu na završnom ispitu, jula 2004.godine.

422 Royal Style: Charlotte Casiraghi de Monaco

Posle položenog završnog ispita, počela je da pohađa dva kursa na “Lycée François Couperin” koledžu u nadi da će se kandidovati za ENS (École Normale Supérieure). Polagala je pisani ispit za ENS juna 2006, ali nažalost nije uspela da se kandiduje i polaže usmeni ispit. Godine 2007. je diplomirala filozofiju na Univerzitetu u Parizu. Ne postoji zvaničan dokaz da je diplomirala, ali Šarlot nikad nije opovrgla sumnje. Šarlot je stažirala prvo u izdavačkoj kući “Pierre Laffont” u Parizu, a zatim u “Sunday” magazinu nezavisnih izdavača iz Londona.

912 Royal Style: Charlotte Casiraghi de Monaco

Šarlot je običan državljanin, ali poveremeno preuzima određene funkcije u Monaku kao što je prikupljanje novca za razne fondacije, na primer za Fondaciju princeze Grejs (Princess Grace Foundation).

Sa 16 godina je proglašena za desetu najpoželjniju mladu ženu na svetu. Magazin “Vanity Fair” je izabrao Šarlot kao jednu od najbolje odevenih (International Best Dressed List). Pored modelinga se bavi i pisanjem, a uređivala je nekoliko magazina. Godine 2009, pokreće besplatan modni magazin “Ever Manifesto”. Često se fotografiše i posećuje modne revije, umetničke i sportske događaje. Godine 2011. pojavljuje se na naslovnoj strani pariskog časopisa “Vogue”. Radi kao zaštitno lice modnih kuća “Chanel” i “Gucci”.

155 Royal Style: Charlotte Casiraghi de Monaco 1214 Royal Style: Charlotte Casiraghi de Monaco

Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Comments