Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Royal Style: Princeza Beatrice Elizabeth Mary od Jorka

Royal Style: Princeza Beatrice Elizabeth Mary od Jorka

Princeza Beatris Elizabet Mari od Jorka (Beatrice Elizabeth Mary of York), krštena – Elizabeth Mary Mountbatten – Windsor, rođena je osmog avgusta 1988. godine, kao starija ćerka princa Endrua, vojvode od Jorka (Prince Andrew, Duke of York) i majke Sare, vojvotkinje od Jorka (Sarah, Duchess of York). Rođena je u bolnici Portland u Londonu i peto je unuče NJ.V. Elizabete II (HM Elizabeth II) i princa Filipa (Prince Philip), vojvode od Edinburga (Duke of Edinburgh). Dobila je ime po Princezi Beatris, najmlađoj ćerki kraljice Viktorije i kraljice Marije. Beatris i njena sestra, Princeza Judžin od Jorka (Princess Eugenie of York), su jedine unuke kraljice Majke koje nose titule princeze i naziv “Njeno kraljevsko visočanstvo“ (Her Royal Highness).

Slika posle prvog pasusa Beatris i njena majka Sara Royal Style: Princeza Beatrice Elizabeth Mary od JorkaBeatris je svoje osnovno obrazovanje stekla kroz kućno obrazovanje, u Apton školi u Vindzoru (Upton House School in Windsor). Ona i njena sestra Judžin su nakon kućnog podučavanja, zajedno studirale u Kovort Park školi (Coworth Park School) od 1995. godine, a kasnije se Beatris odlučila da pohađa nezavisni Sent Džordž univerzitet u Askotu (St. George’s School in Ascot), koji je završila 2007. godine. Kao dete, Beatris je dijagnostifikovana disleksija i zbog ove bolesti je bila prinuđena da odloži studije za jednu godinu. Godinu kasnije diplomirala je na Sent Džordž univerzitetu sa ocenom A iz drame i ocenom B iz istorije i filma. Tokom studija Beatris nije obavljala obavezne kraljevske dužnosti, kako protokol nalaže, već se po potrebi pojavljivala na događajima koje je organizovala kraljevska porodica.

Septembra 2008. Beatris je upisala master studije iz istorije umetnosti na londonskom univerzitetu Goldsmits (University of London, Goldsmiths).
U intervjuu koji je dala za svoj 18. rođendan, Beatris je izjavila da želi da svoju kraljevsku poziciju maksimalno iskoristi za bavljenje humanitarnim radom. Ona je zajedno sa svojom majkom već učestvovala u bezbroj humanitarnih aktivnosti: 2002. su posetile decu u Rusiji kojoj je dijagnostikovan HIV, u Britaniji su podržale projekat pismenosti pri letnjoj školi za decu koja imaju teškoće sa učenjem, kao i Fond za borbu protiv raka kod tinejdžera.

Tokom leta 2008. godine, Beatris je volontirala kao prodavac u poznatoj modnoj kući Selfridžiz (Selfridges) gde se i odlučila, kako nezvanično kažu londonski mediji, da sama finansira modnu liniju. Aprila 2010. godine, podržala je akciju prikupljanja novca za Fond “Deca u krizi“ (Children in Crisis) i postala prvi član kraljevske familije koji je istrčao ceo Londonski maraton. Beatris je, takođe, bila primećena i u filmskoj industriji, gde je takođe prvi član kraljivske porodice koji se pojavio u nedokumentarnom filmu pod imenom Mlada Viktorija (The Young Victoria), iz 2009. godine, koji govori o stupanju na presto i krunisanju kraljice Viktorije.

Beatris u filmu Mlada Viktorija slika ide posle sestog pasusa Royal Style: Princeza Beatrice Elizabeth Mary od Jorka

Beatris je bila prisutna na bezbroj službenih kraljevskih svečanosti, a ovo su neke od najpoznatijih: 80. rođendan kraljice Elizabete, koncert organizovan u čast Dajani i kraljevsko venčanje princa Vilijama (Prince William) i Kejt Midlton (Catherine Middleton). Na venčanju Beatrisin šešir je dizajnirao Filip Trejsi (Philip Treacy), a isti je bio u medijima ocenjen kao “čudan modni detalj“. U maju 2011. godine, šešir je ponuđen na aukcijskom sajtu Ibej (eBay), i sav prihod od njegove prodaje išao je u dobrotvorne svrhe. Šešir je prodat za oko £81,000 ($123,325), a novac je podeljen između Unicefa i Fonda “Deca u krizi“ (Children in Crisis).

Princeza Beatris u svojoj zavidnoj kolekciji šešira ima mnoštvo onih koje niko sem nje ne bi mogao da ponese. Pre sada već čuvene “perece”, kako je nazvan šešir koji je nosila na “venčanju veka”, Beatris je bila poznata po svom “leptir” šeširu kojim je pre tri godine na svadbi svog rođaka Pitera Filipsa zapanjila britansku javnost. Verujemo da bi i ovaj Trejsijev dizajn odlično prošao na nekoj aukciji.


Milica Denić je PR menadžer, fotograf, dežurni serviser kompjutera u komšiluku i nepopravljiva kupoholičarka. Voli svoj alter ego, leto, country muziku, filmove, RPG igrice i jacobs 3 u 1. Trabunja o raznim temama na svom blogu. Njen moto je “In omnia paratus”.

Editors choice