Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Drevni orijent, mistika, raskoš – tekovine su mnogovekovne istorije Istočne Carevine koja nam je, iako prilično prepoznatljiva, daleka i geografski i kulturološki.

Društvo srpsko-japanskog prijateljstva Sakurabana, koje čine verni ljubitelji moderne japanske pop kulture, okitilo se sinoć u prostorijama Japanske Ambasade prestižnim priznanjima koja dodeljuje Njegova Ekselencija Ambasador Tošio Cunozaki. Povod uručivanja nagrada bila je uspešna obostrana višegodišnja saradnja.

Karatistkinja Tanja Petrović, predsednica KK Kippon, nagrađena je priznanjem za izuzetan doprinos u popularizovanju japanske kulture širom Srbije kroz borilačke veštine. Primajući simboličnu tradicionalnu tkaninu, naša višestruka šampionka nije propustila da naglasi da je Ambasador Cunozaki “najbolji ambasador koga je Srbija ikada videla”.

Slika Ruka prijateljstva sa Dalekog Istoka

Prema rečima srpske višestruke šampionke, Cunozaki je "najbolji Ambasador koga je Srbija ikada videla"

Drugi dobitnik priznanja, Bojan Vukadinović, najavio je da će – po ugledu na upravo završenu reviju “Novi talas u japanskoj kinematografiji” koja je zatvorena 11. decembra – u junu sledeće godine biti održan multidisciplinarni domaći festival “Japanizam”. Reč je o jedinom festivalu u regionu koji se bavi promocijom japanske pop kulture, koji obuhvata širok tematski spektar – animirani film, igrani film, modu, muziku, tradicionalne plesove, tribine, turnire i slične aktivnosti.

Slika 19 Ruka prijateljstva sa Dalekog Istoka

U komfornom ambijentu ceremonija je mogla da počne

Slika 29 Ruka prijateljstva sa Dalekog Istoka

Priznanja su dobili Tanja Petrović i Bojan Vukadinović

Slika 310 Ruka prijateljstva sa Dalekog Istoka

Simbolična primopredaja uz prijateljski osmeh

Centralni događaj festivala predstavlja izložba radova domaćih autora, čiji je cilj da okupi domaće mlade talente, neposredno im predstavljajući prepoznatljivu, atraktivnu japansku kulturu koja je – jednoglasno se slažu – nedovoljno promovisana u našoj javnosti. Pored bogatog zabavnog sadržaja, akcenat festivala je na edukaciji posetilaca.

Priznanja Japanske ambasade predstavljaju veliku čast, ali i izvesnu obavezu za dalje unapređivanje bilateralnih odnosa dveju zemalja – kako se to popularno administrativno kaže. Negovanjem međunarodnih kontakata Sakurabana svodi geografske granice na linije u atlasu.


Hristina Stojiljković je student Fakulteta političkih nauka i racionalna plavuša koja se u životu vodi principom dostojanstva po svaku cenu, dok razočaranja krije u senci blistavog osmeha. Prezir koji oseća prema bahatosti preti da se pretvori u patologiju. Nikada se neće odreći ambicija i ženstvenosti na vrtoglavim četrnaesticama.

Editors choice