Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ruka prijateljstva sa Dalekog Istoka

Ruka prijateljstva sa Dalekog Istoka

Drevni orijent, mistika, raskoš – tekovine su mnogovekovne istorije Istočne Carevine koja nam je, iako prilično prepoznatljiva, daleka i geografski i kulturološki.

Društvo srpsko-japanskog prijateljstva Sakurabana, koje čine verni ljubitelji moderne japanske pop kulture, okitilo se sinoć u prostorijama Japanske Ambasade prestižnim priznanjima koja dodeljuje Njegova Ekselencija Ambasador Tošio Cunozaki. Povod uručivanja nagrada bila je uspešna obostrana višegodišnja saradnja.

Karatistkinja Tanja Petrović, predsednica KK Kippon, nagrađena je priznanjem za izuzetan doprinos u popularizovanju japanske kulture širom Srbije kroz borilačke veštine. Primajući simboličnu tradicionalnu tkaninu, naša višestruka šampionka nije propustila da naglasi da je Ambasador Cunozaki “najbolji ambasador koga je Srbija ikada videla”.

Slika Ruka prijateljstva sa Dalekog Istoka

Prema rečima srpske višestruke šampionke, Cunozaki je "najbolji Ambasador koga je Srbija ikada videla"

Drugi dobitnik priznanja, Bojan Vukadinović, najavio je da će – po ugledu na upravo završenu reviju “Novi talas u japanskoj kinematografiji” koja je zatvorena 11. decembra – u junu sledeće godine biti održan multidisciplinarni domaći festival “Japanizam”. Reč je o jedinom festivalu u regionu koji se bavi promocijom japanske pop kulture, koji obuhvata širok tematski spektar – animirani film, igrani film, modu, muziku, tradicionalne plesove, tribine, turnire i slične aktivnosti.

Slika 19 Ruka prijateljstva sa Dalekog Istoka

U komfornom ambijentu ceremonija je mogla da počne

Slika 29 Ruka prijateljstva sa Dalekog Istoka

Priznanja su dobili Tanja Petrović i Bojan Vukadinović

Slika 310 Ruka prijateljstva sa Dalekog Istoka

Simbolična primopredaja uz prijateljski osmeh

Centralni događaj festivala predstavlja izložba radova domaćih autora, čiji je cilj da okupi domaće mlade talente, neposredno im predstavljajući prepoznatljivu, atraktivnu japansku kulturu koja je – jednoglasno se slažu – nedovoljno promovisana u našoj javnosti. Pored bogatog zabavnog sadržaja, akcenat festivala je na edukaciji posetilaca.

Priznanja Japanske ambasade predstavljaju veliku čast, ali i izvesnu obavezu za dalje unapređivanje bilateralnih odnosa dveju zemalja – kako se to popularno administrativno kaže. Negovanjem međunarodnih kontakata Sakurabana svodi geografske granice na linije u atlasu.


Hristina Stojiljković je student Fakulteta političkih nauka i racionalna plavuša koja se u životu vodi principom dostojanstva po svaku cenu, dok razočaranja krije u senci blistavog osmeha. Prezir koji oseća prema bahatosti preti da se pretvori u patologiju. Nikada se neće odreći ambicija i ženstvenosti na vrtoglavim četrnaesticama.

Editors choice