Postoje konkretni razlozi zbog kojih je kremasto rumenilo glavna zvezda beauty sveta.

Osim što pruža prirodan izgled i bolji je od onog u prahu, svi vi koji se kunete u kuglice i rumenilo u kamenu, posle ovoga bar na trenutak ćete razmisliti i o ovoj opciji.

Malo zvuči čudno preko leta koristiti kremasto rumenilo, ali verujte da se neće otopiti na licu ukoliko se nanosi ravnomerno i kako treba.

Kako to primeniti u praksi? Kako izabrati pravu nijansu? Kako ga kombinovati sa ostalom šminkom?

Ova i još mnoga pitanja muče mnoge, a mi ćemo se potruditi da odgovorimo na sva.

1170 Rumena znači zdrava: Sve što treba da znate o kremastom rumenilu

Mnoga rumenila na dnevnom svetlu izgledaju prejako i prenapadno, ali ne dajte se uplašiti.

Slično stanje je kad je u pitanju balzam za usne i razni ruževi… u zavisnosti od svetlosti mogu izgledati tamnije ili bleđe. Važno je pre svega pri odabiru rumenila upoređivati sa bojom svog tena i uzeti za nijansu tamnije rumenilo. To bi značilo da ukoliko ste tamnije puti, slobodno možete birati između tamnijih nijansi svih boja, ali ako važite za aristokratski belu osobu, bolje je da svoj izbor suzite na isključivo svetle nijanse.

Dozvoljeno je i da rumenilo probate na ruci, jer je tu koža najsličnija onoj na licu!

2140 Rumena znači zdrava: Sve što treba da znate o kremastom rumenilu

Veoma važna stvar prilikom nanošenja kremastog rumenila jeste da ne zahteva upotrebu nikakvih četki, već se nanosi prstima. Ovo donekle olakšava posao, a ako ste navikle da to činite četkom, možete, ali mora biti izuzetno pufnasta i sa tankim i mekim dlakama (slična onoj za nanošenje pudera).

590 Rumena znači zdrava: Sve što treba da znate o kremastom rumenilu

Najnovije kremaste formule su toliko napredne da ih možete stavljati kad god poželite, ne obazirući se na redosled. Znači, to može biti i pre nego što našminkate oči i usne, ali bi valjalo da pre nanošenja rumenila obavezno stavite puder.

U celini, dobićete odličan rezultat ukoliko vam je koža negovana i hidrirana, a kremasto rumenilo pružiće vam dodatni sjaj.

Kao što postoje razni proizvođači rumenila u prahu, tako i onih kremastih, takođe. E, sad, u zavisnosti od finansija možete izabrati, a bolje je da to bude kvalitetnije rumenilo iz jednog jedinog razloga, jer će duže trajati, a onda se nižu i ostali: bolji će biti efekat, koža će biti negovana, manje će podsticati nastanak bora itd.

Kao mana broj jedan ovog kremastog rumenila navodi se loša postojanost, što je sa jedne strane loše, a ako ne nosite šminku tokom celog dana – donekle olakšavajuća okolnost.

Ipak, ako se spremate za neki svečani događaj, vi možete dodati sloj rumenila u prahu i to će sigurno biti postojano!

Drage dame, ne zaboravite da dobro narumenite obraze pre odlaska u grad. A sad, doviđenja!

Violeta Stojanović

Comments