Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

Kako se “radi” ljubav prema sebi u 2020?

Sa liste (neispunjenih) odluka: 5 saveta kako da uspešno dođeš do željene figure

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

599386 10150965791103482 705393464 n Ruralne mačke: Izlazak bez para

Uvek osmeh na lice i neka priča počne

Tri mačke sedele su u kafiću i pile koktel. Poslednji dinar dale su na ta pića, a noć je bila mlada i izlazilo im se.

Ono malo para koje su im roditelji poslali još na početku meseca potrošile su na nove letnje haljine, koje su im savršeno stajale, jer su se poslednjih meseci izgladnjivale. Uvek im je bilo draže novac potrošiti na kafe, koktele ili cipele nego na hranu. Pritom, linija je iz dana u dan bivala sve bolja.

Nisu imale auto, taksi je bio skup, u prevozu bi ih zagledali kada bi ušle tako sređene, i jedini način da se prevezu od kafića do splavova bio je taj da pozovu neke od svojih drugara i privale im se.

Sve su zgrabile telefone i narednih minuta kuckale poruke. Za pola sata, ispred kafića stajao je novi džip. Ćelavi je svirnuo dva puta i mačke su posedale na belu kožu.

Došle su na splav i, naravno, sa ćelavim prijateljem sele u centralni separe. U rukama su držale Moet i lagano ga ispijale, tako da im čaša za šampanjac što duže ostane u ruci.

Sa ćelavim prijateljem koga su upoznale na splavu pored, tri godine ranije, bili su matori i debeli drugari. Negde pred svitanje, ohrabreni flašama alkohola koje su popili, počeli su da napadaju mlade devojke. Bilo je vreme za polazak kući.

Kulturno se zahvalivši uz obećanje da će se videti opet, izmigoljile su se iz mokrih ruku napaljenih matoraca.

Napolju je počelo da sviće. Duvao je vetar i sušio im oznojena leđa. Na tren su uživale u prizoru, a onda su se setile – kako da dođu kući?

Dok su razmišljale kako će platiti taksi i koja koliko novca ima, prišao je nepoznati momak.

Alkoholisan, ali naizgled fin, udvarao se jednoj od njih. Govorio joj je kako je lepa, kako lepšu devojku odavno nije video, kako bi joj ostrvo kupio i sve na ovom svetu dao samo kada bi se ona upoznala sa njim.

Posle veselog ćaskanja na parkingu i razmene brojeva telefona, ponudio je da nju i drugarice vrati kući.

Jedva dočekavši da konačno sednu i malo odmore noge od visokih štikli, ušle su u kola sa novim prijateljem i njegovim drugom.

Dok se prijatelj smešio i delio komplimente, njegov drug je počeo da urla i udara po kolima, po svojoj glavi i po prozoru. Pokušavši da izađe iz kola u pokretu vrištao je ime neke devojke, nazivao je pogrdnim imenima i pitao gde je i što se ne javlja.

Novi prijatelj prvo je pokušavao da smiri druga, a onda je i on počeo da viče na njega. U sledećem trenutku, na sred mosta, zaustavio je kola i govorio podivljalom drugu kako će on sa devojkama taksijem kući, a njega ostavlja samog da se snalazi. Nakon što se drug malo smirio, kola su krenula dalje, u nepoznatom pravcu.

Srce je lupalo u grudima devojaka, a lica su im pobelela dok je auto jurcao po beogradskim ulicama, prolazeći na crveno svetlo na semaforu. Svađa dva druga nastavila se sve dok ovaj nesrećan u ljubavi nije izašao iz kola.

Igrom sreće, uz hiljadu izvinjenja, devojke su konačno stigle kući, žive i zdrave. Prijatelj je obećao da će ih zvati za nekoliko dana.

Ukoliko i vi volite da se kockate svojim životom na ovaj način, samo napred! Moguće je da ćete se prvi put izvući bez posledica i brinuti samo o tome šta da kažete nepoznatom liku kome ste dale broj kad vas sutra pozove. Ipak, razmislite da li ćete imati sreće i drugi, treći put. Bog čuva ludake i pijanice, istina, ali najpre se morate čuvati same.

Prethodne tekstove iz serijala “Ruralne mačke” možete pročitati ovde.


Lenka Gatić – džepno izdanje smotane plavuše koja obožava žensko filozofiranje uz miris produženog u maloj bez mleka. Smeje se kada svi polude, a paniči kada su svi smireni. Sve što zavoli prvo ishejtuje. Ne voli viceve, već originalne fore. Ako ikada vidite da pije, ne takmičite se sa njom i ne dajte joj da priča.

Editors choice