Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Prethodne tekstove iz serijala “Ruralne mačke” možete pročitati ovde.

Proleće je stiglo, ali se zimske čarolije mlađane samoprozvane Kraljice snega ne zaboravljaju. Posle slikanja u kupaćem kostimu na snegu, prozivki po internetu, njene video-poruke hejterima i šljapkanja po beloj guzici na minus 15, Kraljica snega izašla je na televizor!

U šarenom studiju jedne renomirane televizije, simpatična voditeljka ugostila je najveće mozgove naše javne scene. Samitu su prisustvovali pevači, glumci, voditelji, političari, modeli, stručnjaci u oblasti odnosa s javnošću, stručnjaci za reality programe i stručnjaci za poligrafska testiranja. Ukratko, multitalentovane ličnosti.

Kraljica u roze odelcetu sela je na čelo i bila spremna da odgovara na sva njihova pitanja, čekajući posle svakog kruga poznati glas koji će reći “Istina” ili “Laž”.

Svakim istinitim odgovorom kupovala je vreme za nastup u prime timeu.

Počela je priznanjem da je sve krenulo kada joj se ideja koju je videla na “Ju Tubu” dopala, pa je rešila da malo skrene pažnju na sebe i isprovocira hejtere.

IOAUD00Z Ruralne mačke: Kraljica snega na poligrafskom testiranju

Da li ćemo se sledeće zime uopšte sećati Kraljice snega?

– Da li ste imali podršku roditelja? – prvo pitanje je bilo lako.

– Ne živim sa mamom, ali tata me je podržao.

Istina! – pokazao je poligraf i razgovor je mogao da se nastavi.

– Da li je tebi ovde sad baš vruće? – drugo, trik pitanje, mora da se zamisli.

– Jeste.

Istina! – obrisala je znoj sa čela, ide dalje.

– Koliko imate godina?

– Petnaest!

Poligraf u neverici, deluje mnogo starije, brzo gleda ličnu kartu. Istina!

Pobedivši poligraf, Kraljica se opustila i počela da priča o tehničkim stvarima – snimanju, kameri, tajmeru i svi pomisliše da će posle završetka škole upisati režiju. Ah, kakav danak neiskustvu.

– Ja hoću da budem glumica – reče Kraljica.

– Kako sam znala da ću dobiti taj odgovor! – poskočila je od sreće što je nešto znala voditeljka, a onda Kraljicu ispratila iz studija.

Minut slave se završio. Roze košulja nestaje iz kadra. Premudri ostaše da većaju da li je devojčica pri čistoj svesti i zdravoj pameti i da li je mlađana Kraljica buduća glumica, starleta ili će, koliko sutra, biti zaboravljena.

Oni koji su se oprobali u glumi, pa makar i u latinoameričkim serijama navijali su za školovanje i upisivanje akademije. Oni koji su i sami bili prozivani po internetu zbog kompromitujućih spotova, klipova i slično, pravdali su Kraljičino ponašanje njenim ludim godinama i vladajućim trendom. Oni koji ni sami ne znaju šta su i čemu služe zapitali su se – čemu sve to služi?

Zaključeno je da na YouTubeu postoji lakmus papir u vidu linije koja može pokazati crvenu ili zelenu boju. Ako pokaže crvenu boju – ljudima se ne dopada.

Za daltoniste koji ne razlikuju crvenu i zelenu boju postoji i izvesni Anonimus koji piše komentare kao na primer – “Daj sestro šta ti je to trebalo u životu”.

– Ne postaje se preko noći poznat, mora nekim radom i trudom to da se postigne!

Laž – oglasio se poligraf.

Do sledećeg skandala i vrućih tema, Odbor premudrih se raspušta.


Lenka Gatić – džepno izdanje smotane plavuše koja obožava žensko filozofiranje uz miris produženog u maloj bez mleka. Smeje se kada svi polude, a paniči kada su svi smireni. Sve što zavoli prvo ishejtuje. Ne voli viceve, već originalne fore. Ako ikada vidite da pije, ne takmičite se sa njom i ne dajte joj da priča.

Editors choice