Prethodne tekstove iz serijala “Ruralne mačke” možete pročitati ovde.

Proleće je stiglo, ali se zimske čarolije mlađane samoprozvane Kraljice snega ne zaboravljaju. Posle slikanja u kupaćem kostimu na snegu, prozivki po internetu, njene video-poruke hejterima i šljapkanja po beloj guzici na minus 15, Kraljica snega izašla je na televizor!

U šarenom studiju jedne renomirane televizije, simpatična voditeljka ugostila je najveće mozgove naše javne scene. Samitu su prisustvovali pevači, glumci, voditelji, političari, modeli, stručnjaci u oblasti odnosa s javnošću, stručnjaci za reality programe i stručnjaci za poligrafska testiranja. Ukratko, multitalentovane ličnosti.

Kraljica u roze odelcetu sela je na čelo i bila spremna da odgovara na sva njihova pitanja, čekajući posle svakog kruga poznati glas koji će reći “Istina” ili “Laž”.

Svakim istinitim odgovorom kupovala je vreme za nastup u prime timeu.

Počela je priznanjem da je sve krenulo kada joj se ideja koju je videla na “Ju Tubu” dopala, pa je rešila da malo skrene pažnju na sebe i isprovocira hejtere.

IOAUD00Z Ruralne mačke: Kraljica snega na poligrafskom testiranju

Da li ćemo se sledeće zime uopšte sećati Kraljice snega?

– Da li ste imali podršku roditelja? – prvo pitanje je bilo lako.

– Ne živim sa mamom, ali tata me je podržao.

Istina! – pokazao je poligraf i razgovor je mogao da se nastavi.

– Da li je tebi ovde sad baš vruće? – drugo, trik pitanje, mora da se zamisli.

– Jeste.

Istina! – obrisala je znoj sa čela, ide dalje.

– Koliko imate godina?

– Petnaest!

Poligraf u neverici, deluje mnogo starije, brzo gleda ličnu kartu. Istina!

Pobedivši poligraf, Kraljica se opustila i počela da priča o tehničkim stvarima – snimanju, kameri, tajmeru i svi pomisliše da će posle završetka škole upisati režiju. Ah, kakav danak neiskustvu.

– Ja hoću da budem glumica – reče Kraljica.

– Kako sam znala da ću dobiti taj odgovor! – poskočila je od sreće što je nešto znala voditeljka, a onda Kraljicu ispratila iz studija.

Minut slave se završio. Roze košulja nestaje iz kadra. Premudri ostaše da većaju da li je devojčica pri čistoj svesti i zdravoj pameti i da li je mlađana Kraljica buduća glumica, starleta ili će, koliko sutra, biti zaboravljena.

Oni koji su se oprobali u glumi, pa makar i u latinoameričkim serijama navijali su za školovanje i upisivanje akademije. Oni koji su i sami bili prozivani po internetu zbog kompromitujućih spotova, klipova i slično, pravdali su Kraljičino ponašanje njenim ludim godinama i vladajućim trendom. Oni koji ni sami ne znaju šta su i čemu služe zapitali su se – čemu sve to služi?

Zaključeno je da na YouTubeu postoji lakmus papir u vidu linije koja može pokazati crvenu ili zelenu boju. Ako pokaže crvenu boju – ljudima se ne dopada.

Za daltoniste koji ne razlikuju crvenu i zelenu boju postoji i izvesni Anonimus koji piše komentare kao na primer – “Daj sestro šta ti je to trebalo u životu”.

– Ne postaje se preko noći poznat, mora nekim radom i trudom to da se postigne!

Laž – oglasio se poligraf.

Do sledećeg skandala i vrućih tema, Odbor premudrih se raspušta.


Lenka Gatić – džepno izdanje smotane plavuše koja obožava žensko filozofiranje uz miris produženog u maloj bez mleka. Smeje se kada svi polude, a paniči kada su svi smireni. Sve što zavoli prvo ishejtuje. Ne voli viceve, već originalne fore. Ako ikada vidite da pije, ne takmičite se sa njom i ne dajte joj da priča.

Comments