Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

Kako se “radi” ljubav prema sebi u 2020?

Sa liste (neispunjenih) odluka: 5 saveta kako da uspešno dođeš do željene figure

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.

Ti si debil, besi se… Imaš 21 godinu, uskoro 22, a ponašaš se kao tetka. Jebote, a nekada si bila gradska mačka. U nekom kratkom periodu. Bila si devojka od akcije, a onda si se udala.

Sad ti je krajnji domet da izađeš sa dečkom. Ili sa dečkom i njegovim društvom. A ako jednom u sto godina ipak izađeš sa društvom, pojavi se negde obavezno i tvoj dečko. A jednom u 300 godina, kada se on zapravo i ne pojavi cele večeri, dopisujete se, srećeš milion njegovih drugara, ne smeš da mrdneš.

Priđe ti neko, a ti samo što ne kažeš da imaš muža. Bolje i da kažeš, nije daleko od istine. Stavi neku burmu, pa da se mučenici ne trude uzalud.

E, znala si da flertuješ za primer! Sad ti je krajnji domet da kažeš da je neki maneken dobar kao dobar dan. Uf, majke ti? Dobro si provalila!

Šta ćeš ti da radiš sa 30 godina? Ne znam…

Kapiram ja sve to, ljubav i te stvari. Ali preteruješ. Šta, kao stvarno ćeš da se udaš za njega?

A šta kao nećeš? Kako ste krenuli, Boga mi…

Podržavam ja sve, ali da se ne pokaješ. Sve je to muško, a ti kao da si to zaboravila.

how to have a great long term relationship Ruralne mačke: Mačka se udala

Veče uglavnom provodiš uz TV i kokice

Može sutra da te prevari! Možda već i jeste, ko zna. To što ti računaš kao prevaru oni, mala, ne računaju.

Piće, na primer! Aj kad si ti sa nekim tamo otišla na piće dok si u vezi? Kad? I to samo piće, opušteno, malo popričaš, popiješ kafu. Ćutimo? A možeš da garantuješ da on takođe nije?

A da te pitam, kad si se čula sa nekim? Jednom u 100 godina, kad te neki bivši iscima, setio te se mučenik, pita da li si živa. A on? E, to još i znaš da jeste! A zamisli, muko, šta sve ne znaš.

Na primer, ne računa nešto što je bilo na početku, jer tad te kao još nije zavoleo? Ili čuveno – bio je pijan i, naravno – ništa mu nije značilo.

Ili poljubac? To se kao računa?! Pa da, tebi se računa…

Sve je to sjajno i bajno, ali seti se kakva si nekada bila. Promenila si se i najgore je što vidim da ti ne prija ta promena. Pokajaćeš se pre ili kasnije. Ali ajde, bar neka bude pre.

Opusti se malo, uživaj. Leto je. Ej, seti se – tvoje omiljeno godišnje doba!

Seti se prošlog leta, dok se još nisi udala. Koliko priča, bre, za ceo roman. Pa i kad si ušla u vezu, bilo ti je lepo, sećaš se?

Nisi se toliko opterećivala. Jeste, čekirale smo mu život koliko smo mogle i hvatala si ga u laži sto puta. Znala si unapred celu priču koju bi se on setio da ti ispriča, i to samo delić, posle 100 godina. A ti si treptala i klimala glavom misleći u sebi – daa, znaaam, dobro si se setio da mi kažeš.

Ali nisi se nervirala. Nisi se cimala. Nije ti sve to bilo toliko bitno. Uživala si, bilo ti je lepo i to je to.

Problem je nastao kad ti je postalo bitno. Previše bitno. A onda si istripovala da je to uzajamno. I istripovala si da se stvari koje su se dešavale na početku, a preko kojih si prelazila, više neće događati.

Tu si se zeznula, mala.

Aj da nemaš toliko drugova i toliko braće i da nisi čula toliko njihovih priča. Aj da nisi i sama bila svedok raznih muških tupavih zaključaka i raznih muških mutnih radnji.

Pa shvatala si da su oni drugačija bića od nas. Shvatala si i asimilovala si se. Sećaš se tog pojma kome si dala apsolutno drugo značenje i kojim si opisivala način prilagođavanja muškim svinjarijama. Asimilacija, bre!

Asimiluj se. Igraj kako oni igraju.

Na koliko poruka nisi odgovorila? Koliko si zahteva na Facebooku odbila? Na koliko pića nisi otišla?

Kad ćeš?

Ej, seti se svoje najgore fobije. Stariš! Vreme ti prolazi. Kad se setiš da živiš, prođe voz. Ustaj iz tog bedaka, bre, šteta da ne prošetaš gradom novu haljinu.

Kada se budu okretali i stari i mladi, nasmeši se. Uživaj. Dan ne može biti bolji dok sama ne odlučiš da ga ulepšaš.


Lenka Gatić – džepno izdanje smotane plavuše koja obožava žensko filozofiranje uz miris produženog u maloj bez mleka. Smeje se kada svi polude, a paniči kada su svi smireni. Sve što zavoli prvo ishejtuje. Ne voli viceve, već originalne fore. Ako ikada vidite da pije, ne takmičite se sa njom i ne dajte joj da priča.

Editors choice