Prethodne tekstove iz serijala “Ruralne mačke” možete pročitati ovde.

S namerom dođoh u veliki grad i za sobom ostavih svoje rodno mesto…

Na rastanku majka mi održa predavanje – Čuvaj se, sine, i ne širi noge često!

Međutim, pod svetlima velikoga grada, sve same feminističke mačke! I to neke rasne, hibridne! Takmiče se one koja je više mačora posedovala, pipnula, licnula, gricnula…

Kako kažu, crni mačor je najveći i on je neka vrsta trofeja. Retkost je naći ga, makar u ovom gradu, i time se valja hvaliti po kafićima i profilima na Facebooku.

Metiljavi mačori se i ne broje. Čim vide da neki ne prede kako treba, ostavljaju ga da se sapunja sam i traže novog.

One su školovane, zaposlene, imaju novca za skupa krzna, i turpijaju svoje kandže, koje im služe da obeležavaju teritoriju na leđima svojih ljubavnika.

Mačke iz visokog društva, tako se predstavljaju!

One ne traže ljubav, ne! Njih vole roditelji, prijatelji i kućni ljubimci. Suprotni pol služi za zanimaciju, igru i razonodu posle naporne nedelje na poslu.

U zavisnosti od raspoloženja biraju različite žrtve – mačiće, da se poigraju i prošetaju ih po kraju, držeći ih na povodcu. Kada žele da napreduju u karijeri šetaju zadrigle, lenje, matore mačore sa ofucanim krznom. Ako žele publicitet, klupko motaju oko mačora s pedigreom. To su oni koji redovno ližu svoje krzno, neguju se koliko i one i pokazuju svoje izdefinisano telo.

Na ulične mačketine i ne obraćaju pažnju. Kažu, te bolesti padanja na nazovi šarm klošara davno su preležale.

Mačke iz visokog društva paze šta jedu, redovno vežbaju, idu na masaže i u spa centre. U klubovima uvek imaju separe, ali im više prija izlazak u neki otmeni restoran da uz svetlost sveća uživaju u ribi i vinu.

rm4072 2 Ruralne mačke: Traži se mačor

Možete li da se borite protiv njihovog oružja, ruralke?

O potomstvu još uvek ne razmišljaju. Mačići će doći kada se upeca dobrostojeći tata mačor, koji će moći da finansira koledže, sportove i kampove u inostranstvu da bi one što više vremena imale za sebe. Jer, kao što je poznato, pedesete su nove tridesete i život svakako ne sme da se zapostavi zbog dece. Uostalom, ko će da organizuje dobrotvorne večere, piše knjige za samopomoć mladim mačkama koje se ugledaju na njih, snimi novi album ili zaigra u domaćoj seriji?

Pa ko voli, nek izvoli. Uloge su podeljene, pravila igre se znaju i frktanje može da počne!

Mačora je malo, konkurencija je velika, zato mislite, moje ruralne mačkice! Šta vama preostaje i koji su vaši aduti za osvajanje?

Kuvanje? Peglanje? Vez? Pajanje?

Držite rekord u pravljenju pita sa višnjama? Znate kako sa što manje para kupiti što više zeleniša na pijaci? Znate da čuvate decu, kozu, pile?

Koje su vaše prednosti? Iskoristite ih! Ili se i vi pokondirite.

Najbolje je naći kompromis, ali i najteže. Ajde, čik da vidim koja ume. U ovoj urbanoj džungli u kojoj živimo sve manje je mesta za domaće životinje.

…Igre mogu da počnu! Klupko je bačeno!


Lenka Gatić – džepno izdanje smotane plavuše koja obožava žensko filozofiranje uz miris produženog u maloj bez mleka. Smeje se kada svi polude, a paniči kada su svi smireni. Sve što zavoli prvo ishejtuje. Ne voli viceve, već originalne fore. Ako ikada vidite da pije, ne takmičite se sa njom i ne dajte joj da priča.

Comments