U odsutnom istorijskom trenutku u kojem mržnja, zidovi, nove podele i strah odnose prevagu, kultni italijanski denim brand DIESEL kroz atraktivne fotografije i seriju globalnih akcija #maklelovenotwalls u prolećnoj kampanji ruši mentalne i fizičke barijere koje nas razdvajaju, a kako bi svetu poslao poruku jedinstva u ljubavi.

Diesel Campaign SS17 Tank DPS Rušite zidove i širite ljubav odeveni u novu Diesel kolekciju

Diesel želi da sruši sve zidove kako bi dokazao da je svetlije i uzbudljive sutra moguće! Naš brend se snažno bori protiv mržnje i više nego ikad to želimo da poručimo svetu”, objašnjava umetnički direktor Nikola Formiketi. “Ljubav i zajedništvo su od presudne važnosti u stvaranju društva u kojem bismo želeli da živimo i budućnosti kakvu zaslužujemo!”

Posvećen raznolikosti i zašiti prava pojedinaca širom sveta, legendarni američki umetnik i fotograf Dejvid Lačapele u saradnji sa Formiketijem ruši barijere i to doslovno u komunikacijskoj platformi koju je razvio Anomaly Amsterdam.

Diesel Campaign SS17 Tank SP Rušite zidove i širite ljubav odeveni u novu Diesel kolekciju

Diesel se obračunava sa ZIDOM, simbolom razdvajanja, rušeći ga, ne bi li stvorio snažnu priču kroz atraktivne fotografije. Dieselov ljubavni tenk ruši zid ispaljujući srca, pretvorivši simbol razdvajanja u radosno okruženje ispunjeno cvećem, ljubavlju i slobodom. Samo na ovaj način možete biti slobodni i verni sebi, slobodni da volite koga želite.

“Od naše David LaChapelle kampanje koja prikazuje dvojicu mornara u strastvenom poljupcu 1995. godine pa do danas, DIESEL je uvek pomerao granice i to nastavlja i danas. Potrebno je imati m**a da biste rušili granice u trenutku kada teror ponovo deli ljudi dizanjem zidova širom sveta“, izjavio je Renco Roso, osnivač Diesel-a.

Diesel Campaign SS17 Wall DPS Rušite zidove i širite ljubav odeveni u novu Diesel kolekciju

Simbol kampanje, tenk na naduvavanje u duginim bojama od danas će širiti poruku ljubavi na ulicama Londona, a zatim će ga videti stanovnici Milana, Šangaja, Njujorka, Berlina i Tokija. Vojni simbol oslobođen ratne namene – TENK uz malo DIESEL magije pretvoren je u simbol NADE. Mašina koja nas je nekad razdvajala, sada nas ujedinjuje.

Diesel Campaign SS17 Wall SP Rušite zidove i širite ljubav odeveni u novu Diesel kolekciju

Glavna zvezda kampanje koju prati i kratak film u režiji Davida LaChapelle-a je baletski igrač Sergej Polunin, a za muzičku temu zadužena danska pop zvezda u usponu Aleks Vargas sa pesmom “Higher Love”. Među junacima kampanje su i umetnik Stefan Meier čije su ilustracije deo pratećih kolaža, transsexual model Laith de la Cruz; androgeni queer artist Karis Wilde; 2016 parallel & horizontal bar dobitnik srebrne olimpijske medalje Danell Leyva; make-up artist i drag star Raja kao i transgender model Octavia Hamlett.

Diesel Campaign SS17 Wedding Gay SP Rušite zidove i širite ljubav odeveni u novu Diesel kolekciju
Comments