Baš kao što je “The Blonde Salad” u Italiji ili “Man Repeller” u Njujorku, tako i Rusija ima svoja neprocjenljiva modna čuda koja neumorno proizvode inovacije na iznenađenje svih. Broj rastućih i obećavajućih mladih eksperata i it djevojaka veoma je značajan, i ova činjenica bez dileme zahtijeva posebnu pažnju. Slijedeći misao, evo liste istaknutih it ličnosti sa bazičnim uvidom u njihov modni preferans i stil u globalu.

Vika Gazinskaja

Prvo ime sa liste je Vika, dizajnerka koja je rođena i odrasla u Moskvi. Njen dizajn je veoma zagonetan, a djeluje spektakularno sa neočekivanim rješenjima. Rad uključuje dizajniranje pojedinačnih komada i njihovo uklapanje u novu smislenu cjelinu. Vikino najpoznatije izdanje je ljupka koktel haljina u kombinaciji sa patikama Nike i kapom na glavi. Ova filozofija prisutna je i u njenim radovima koji su inspirisani šarenim crtežima, islandskim pejzažima i nadrealnim motivima. Vikini omiljeni modni junaci su: Dries Van Noten, Stefano Pilati, Stella McCartney.

Vika Gazinskaya Ruski modni mandat

Za lični stil prednost daje formama

Anja Zjorova

Ženstvenost ili šik? Ona posjeduje oboje! Anja Zjorova je jedna od najuspješnijih i najelegantnijih ličnosti u ruskoj modnoj “vladi”. Kako sama kaže, njen stil je jedno biće – nenametljivo i šik. I to je prava istina. Ova dama rođena u Sankt Peterburgu predstavlja otjelotvorenje svih sofisticiranih izdanja koje jedna žena treba da ima. Anja je uspješna modna urednica magazina “Tatier Russia” i kreativni-modni konsultat u redakciji “Allure Russia”. Po njenom mišljenju fashion giganti su: Balenciaga, Céline, Balmain, Anthony Vacarello.

Anya Ziourova Ruski modni mandat

Pojava koju je nemoguće zanemariti, modni tragovi svih nijansi

Uljana Sergejenko

Boho chic zastaje ovdje! Ogroman razmjer retro glamura nalazi se na jednom mjestu – u radu talentovane dizajnerke, maštom imućne, izgledom dopadljive. Uljana je rođena u Kazahstanu, u gradiću Ust-Kamenogorsk. Ima malu kćerku Vasilisu i trenutno živi u Moskvi sa porodicom. Osvojila je Nedjelju visoke mode u Parizu poput oluje, iznoseći sanjalačke, bajkovite komade koji se u cjelosti odvajaju od svih ostalih. Uljanino srednje ime – jedinstvena. Njene modne inspiracije su brojne, uključujući: Christian Dior, Azzedine Alaia, Dolce & Gabbana, Giambattista Valli, Prada, Chanel, Louis Vuitton, ali i mnoge druge. Kontinuirano se mijenja, a prepoznatljiva je i po kombinovanju izrazito ženstvenog i ekscentričnog aksesoara.

Ulyana Segreenko Ruski modni mandat

Uljana je autoritet, sa stavom i unikatnim izrazom

Elena Perminova

Luksuzna ljepotica Elena Perminova sledeća je poznata it djevojka ruskog podneblja. Ona je popularna zbog svojih konstantnih izmjena stila, od ultra ženstvene male crne haljine sa pedantnom čipkom do geometrijskih printova na džemperima i topovima, ponekada su tu i oversajz komadi ili naprotiv – kolažirani iskidani elementi. To je ono šta se može reći o njenom ličnom pristupu prema modernom izgledu. Elena je često viđena na fashion zabavama i revijama u svim modnim prijestonicama.

Elena Perminova Ruski modni mandat

Slobodna da istražuje nove stilove koji joj uz to i odlično pristaju

Mira Duma

Na redu je “najslađe parče kolača” ili njeno veličanstvo Miroslava Duma. Oblačenje Miroslave Dume je asortiman gotovo svih vrsta stilova i trendova koje umješno uklapa. Tu su retro, grunge i ultra klasično. Glavni opis za njeno modno predstavljanje je eksperiment! Mira je uvijek u potrazi za svježim idejama i inovativnim opcijama, od klasike do najluđih kreativnih rješenja. Po profesiji je modna novinarka, urednica magazina “POP”, i osnivač “Büro 24/7” – bloga koji dvadeset četiri časa objavljuje informacije o dešavanjima u svijetu. Dizajneri kojima se divi i čije modele nosi su: Chanel, Ralph Lauren, Vika Gazinskaya, Ulyana Sergeenko, Marni, Ostwald Helgason i Chloe. Mirini uzori stila: Tilda Svinton, Žaklin Kenedi, Grejs Keli, Kloi Sevinji.

Mira Duma Ruski modni mandat

Modni svijet je jednostavno nezamisliv bez nje – harizma kreativke

Sofi Elisjeva

Sofi je oličenje lijepe dame nesvakidašnjeg ukusa. Rođena je u ruskoj regiji Rostov, u gradu Novočerkask. Ona je blogerka, stilistkinja, shopping djevojka, televizijsko lice, a u poslednje vrijeme njena popularnost dostiže visok nivo izvan ruske modne scene. Nedavno je primijećena na Mercedes Benz Fashion Weeku stilizovana po svojoj ideji, a interesantan look privlačio je pažnju i komentare prisutnih. Na blogu “Sophie’s Avenue” objavljuje lina fashion zapažanja. Ono šta karakteriše Sofin stil jeste filozofija razbijanja stereotipa i pravila. Uspješna je u stvaranju kombinacija koje naizgled nemaju nikakvu povezanost. Inspiracije nalazi u likovima poput Keri iz serije “Seks i grad”, Odri u filmu “Doručak kod Tifanija”, Leandre Medine, sestara Olsen i Alekse Čang. Od najboljih ruskih modnih dizajnera njen glas ide za Viva Vox, Bohema, Lublu by Kira Plastinina i Ninu Donis.

Sofi Eliseeva Ruski modni mandat

Smjelo na tron otmenosti i glamura

Ana Brajin

Urednica bloga “Oh My Blog” je u žiži modne javnosti. Ana je još jedan talentovani modni ekspert iz Rusije. Rođena i odrasla u Moskvi, sada je modni novinar i blogerka, tekstopisac za ruske muzičke zvijezde, a takođe se bavi i fotografijom. Ideja da napravi ličnu blog prezentaciju plod je ubjeđivanja i uvjerenja njenih prijatelja. Anin stil se ne može definisati po jednoj liniji i principu. Jedina stvar po kojoj je isključiva jeste teksas mini suknje napolje iz ormana! Revije koje su zavrijedile njenu pažnju su: Acne, 3.1 Phillip Lim i Christian Dior.

Anna Brain Ruski modni mandat

Tanana figura iznosi različite varijacije, sportske, elegantne


Jana Radonjić 

Comments