Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Ovo nije bajka, a nije ni realni događaj. Ovo je nešto između jave i sna. Ali priča se naveliko samo o tome. Otvorim dnevne novine, kad tamo, među glavnim naslovima, a provuče se njegovo ime i kroz koji podnaslov, samo o njemu bruje. Mali, zdepasti čovečuljak na čelu mediteranske kraljevine opet je dospeo u žižu šire a i dalje javnosti. Ova “kvazibajka” je upravo o njemu, o moćnom vladaru (ne)postojeće države, kraljevine Milanezije.

Imam tu sreću, ili nesreću, u zavisnosti kako na to gledate, da već deceniju živim u severnoj pokrajini ove moćne kraljevine, Trentinlandiji, veoma demokratske države u kojoj svi imaju pravo glasa, ali se po nekom (ne)pisanom pravilu poštuje samo zadnja reč njenog vladara.

Njegovo kraljevsko visočanstvo, sveti Silvano Prvi, je jedan veoma pošten čovek, koji je svoje moćno bogatstvo zasnovao isključivo na svom radu, svojoj požrtvovanosti, zbog čega je veoma poštovan u zemljama u okruženju.

Kraljevina Milanezija je jedna od zemalja osnivača federativne zajednice (ne)ujedinjenih zemalja Evrolandije, čiji bi deo da postane i moja rodna zemlja, Serbinlandija, kao i ostale ambiciozne državice u okruženju. U zadnje vreme Evrolandiju trese ozbiljna krizna groznica, koja nije zaobišla ni kraljevinu Milaneziju, ali njen vladar ima preča posla nego da se igra računaljkom i ostalim ekonomskim pomagalima. Taj tako delikatni posao prepustio je svojim vernim robovima kako bi on imao više vremena za svoje privatne fešte i feštice, po kojima je postao nadaleko poznat u zemljama Evrolandije, a i šire.

Sveti Silvano Prvi je jedan divan čovek, dobar otac, a još bolji muž koji je, ne svojom krivicom, postao raspuštenik. Njegova veoma ljubomorna supruga, njeno ex-kraljevsko visočanstvo i nekadašnja filmska zvezda Mirijam I, ostavila je Silvana ni krivog ni dužnog zbog tamo neke maloletnice, sluškinje Rubi koja je navodno zavela jadnog i vernog vlastodršca kraljevine Milanezije.

Njegovo visočanstvo Silvano I je čovek od reči i, ono što je najbitnije, uvek spreman da pomogne talentovanim, mladim ljudima (čitaj: ženama) koji puštaju prve korake u svetu televizije, a  kojima pruža šansu da pokažu ono što znaju na talasima njegove medijske kuće Milanijaset. Naravno, put do Milanijaseta ide preko srca (i ne samo srca) njegove kraljevske svetosti Silvana I, koji najtalentovanije umetnice bogato nagrađuje.

Ima i onih rđavih, zlonamernih i zavidljivih ljudi koji na sve moguće načine pokušavaju da skinu sa vlasti dobrog i milog Silvana Prvog, ali još se nije našao taj sudija koji je uspeo da osudi prepoštenog vlastodršca Milanezije koji je, do sada barem, izlazio čistih ruku iz svakog navodnog zločina protiv kraljevine i njenih stanovnika. Njegovi najverniji podanici su tu da uvek stanu u njegovu odbranu, pa makar se tako zamerili i zemljama saveznicama mediteranske kraljevine.

Poslednji skandal, koji je kao vrtlog uvukao Silvana Prvog u žižu šire domaće, a i svetske javnosti, ima za protagonistu vladaricu jedne od vodećih kraljevina Evrolandije, njeno germanijsko visočanstvo Angeliju I koju je, naravno opet navodno, žestoko uvredio nazvavši je caricom najstarijeg zanata. Zli jezici, kaže Silvano I za kraljevske novine “Milanezija Danas“, koji o uglednoj vladarki, nekadašnjoj misici kraljevine Germanezije, ima samo reči hvale.

Silvano ne haje za političke tračeve i ide dalje svojim putem uspešnog i bogatog vladara. O ekonomiji ne voli puno da priča, to prepušta ministrima kraljevske vlade koji se u brojke razumeju bolje od njega. On i onako najviše voli dvocifrene, pogotovo ako su minimalne, cifre kojima broji godine njegovih štićenica kojima pruža, kada već to nisu njihovi očevi, samo bolju i sigurnu budućnost. Ako se usput i zaljubi u neku od njih, opravdano je. Ipak, muškarcu njegovih godina je sve dozvoljeno, pa i ludilo koje je izlečivo. Ne bez razloga vlastodržac Milanezije u svojoj sviti ima samo najpoznatije eksperte koji na najbolji način vode računa o njegovom dobrom zdravlju.

Kao i svaki bogataš koji ima slobodnog vremena na pretek, i sveti Silvano I se aktivno bavi sportom. Vlasnik je jednog od najboljih fudbaliskih timova Milanezije, Saint-Silvan, koji je dobio ime upravo po atletski građenom kralju kome na lepoti i umeću, ali i ljubavnim veštinama, zavide svi. Naravno, to je i razumljivo, jer je kralj Milanezije najbolji, najtalentovaniji, a i najpametniji vladar u čitavom okruženju Evrolandije.

Njegovo kraljevsko visočanstvo, sveti Silvano Prvi, jedan je od retkih vladara koji može da se pohvali velikim brojem (klin)ceza koje na njegovom ramenu mogu dočekati srećniju i berićetniju budućnost. U njihovu čast, na svom dvoru u Arkoru organizuje čunga-lunga svečanosti kojima nemaju svi pristup, pogotovo ne ljubopitljivi i znatiželjni novinari koji ne propuštaju priliku da milog i dobrog Silvana postave na stub srama.

Kao i sve bajke ovog sveta, i ova naša, kvazibajka, ima srećan kraj. Princ obično poljubi princezu, ili (klin)cezu, vodi je u svoje kraljevstvo u kojem žive happily ever after. Silvano Prvi od Milanezije još uvek nije odabrao onu pravu, kojoj savršeno pasuje Prada cipelica, ali ima veliki izbor. On je srećan čovek koji uvek može da se osloni na svoj čunga-lunga harem.

Drage devojke, ukoliko se osećate nezaštićeno, mediteranska kraljevina Milanezija je pravo mesto za vas. A još ako ste lepe, mlade i nadasve talentovane, njegovo zdepasto i velokodušno visočanstvo prihvatiće vas raširenih ruku. Pravac prva turistička agencija, gde ćete kupiti kartu u jednom pravcu. Milanezija vas čeka.

naslovna fotografija: Aleksandar Topić


Emina Ristović za sebe kaže da je večiti nostalgičar i pisac u pokušaju. Reči su njena igračka bez kojih ne može i od kojih je, jednog dana, pre dve godine, nastao roman prvenac “Balkanski virus”. Ne može bez Italije, koja je njen dom već 11 godina, porodice i prijatelja raštrkanih svugda po svetu. U slobodno vreme vodi svoj multi-cultural blog From Italy With Love.

Editors choice