Hajde da se ne lažemo – ovo su trenuci kada sve na nama raste. Kosa nam raste, jer ne možemo kod frizera, dlake svuda po telu bujaju, jer nas mrzi da to rešimo, a ako smo singl ili ako se ne viđamo sa momcima, onda će tako i ostati. Živela sloboda! Međutim, raste i stomak, pa malo butine rastu, ali hajde da sada ne pričamo o tim najbolnijim temama. Nego, da vidimo šta nam dobro ovaj period može doneti. 

Ako si oduvek htela da pustiš obrve da ti porastu, kako bi mogla lepo da ih stilizuješ i napraviš super oblik od njih, ali nikako nisi znala kako, jer to kad krene da raste je #nedajbože, sada konačno imaš priliku. Prvo, niko neće videti taj mali haos iznad tvojih očiju u toku rasta, drugo ne moraš da se sređuješ, jer ne ideš nigde, treće imaš vremena da koristiš različite preparate, koji mogu da pospeše rast obrva. 

I zato, pružamo ti nekoliko saveta kako da pospešiš proces rasta, ali ti i naglašavamo šta je najbitnije u tom procesu.

Budi strpljiva, odnosno bez naglih pokreta 

Pre nego što bilo šta kažemo o preparatima koji će pospešiti rast obrva, molimo te, onako od srca, da budeš strpljiva. Ako samo jednom budeš koristila proizvod neki i budeš čekala tek tri do četiri dana i shvatiš da nema razlike, nema ni razloga da se nerviraš. Zbog čega? Pa zato što je proces rasta obrva jedan zahtevan vremenski proces, dakle to se neće desiti preko noći. Potrebno je da budeš strpljiva da bi videla rezultate. A to znači – nema naglih pokreta, a to znači nema čupanja obrva, zato što si se iznervirala i ne možeš više da čekaš. Sedi i čekaj – sada bar imaš priliku. 

Proizvodi i preparati za brži rast obrva 

Naravno da ih moramo malo i ubrzati to je jasno. Moramo da pospešimo taj proces, jer nam ni karantin neće biti od pomoći, jer svakako neće trajati večno, koliko je našim obrvama verovatno potrebno da porastu prirodno. Definitivno najprovereniji recept za brži rast obrva je ricinusovo ulje. Ako želiš da probaš nešto drugo onda to može biti i vazelin, kokosovo ulje, zatim isceđen sok crnog luka, maslinovo ulje ili aloe vera. Takođe, prilično je dobar miks ruzmarina, ulja lavande, majčine dušice, maslinovog ulja i limuna. Ovaj recept može da bude delotvoran, a sve što treba jeste da ovo mažeš na obrve svake večeri pre nego što legneš i tako ostaviš da prenoći. Isto to možeš raditi i sa umućenim žumancetom! Sve ovo jača dlaku i ubrzava rast, a ti biraš sredstvo!

Comments