#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Imate li celulit?

Celulit predstavlja bolest‚ potkožnog vezivnog tkiva. Celulit u vezivnom tkivu kože ima specijalnu strukturu. Kada ćelije masti, nagomilane otrovne materije i vezana tečnost prerastu ove ćelijske sisteme, nastaju sitne kvrge koje vremenom postaju sve vidljivije. Problem međutim nije samo estetski: povećane masne ćelije vrše pritisak i na krvne, i na limfne sudove, usled čega se cirkulacija pogoršava, a i metabolizam postaje sporiji (celulitna koža je zato obično i na dodir hladnija).

celulit 4 Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Celulit ima tri stepena:

1. sitne jamice se vide samo kad se koža uštine;

2. koža je u ležećem stavu još normalnog dodira, međutim pri stajanju već se vide promene;

3. i u stajaćem, i u ležećem stavu se dobro vide jamice.

stručni tim Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Efikasno lečenje celulita počiva na svestranom pristupu i dobroj proceni vrste i stepena celulita.

Odgovarajuće unošenje tečnosti: dnevna potrošnja od 2,5 litre tečnosti je i u normalnim okolnostima neophodna, ali u slučaju već postojećeg problema preporučuje se dnevno unošenje od najmanje tri litre. Pri tome treba izbegavati pića koja sadrže šećer, kofein i alkohol. Izvanredno rešenje može pružiti na primer jonizovana alkalna voda, koja pomaže alkalizovanje, koje u borbi protiv celulita takođe ima istaknut značaj. U otklanjanju celulita drugog i trećeg stepena već je neophodno korišćenje dodatnih spoljašnjih terapija, koje, naravno mogu ubrzati i nestajanje celulita prvog stepena.

posetite nas  Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Postoji siguran metod da ustanovite da li uopšte imate celulit.

Palcem i kažiprstom uhvatite kožu na delu tela koji vam je sumnjiv, kao da želite da se uštinete. Ako vas zaboli, a koža je hladna i neravna kao pomorandžina kora, nema sumnje -­ imate celulit.

Ako ga imate, lečenje zavisi od vrste i faze u kojoj je vaš celulit. Evo šta treba da uradite u različitim fazama i da leto dočekate spremni.

Prva faza

Opis: Nemate izražen celulit ili se on tek nazire kada se uštinete vidi se pomorandžina kora (to će na pregledu ustanoviti naši eksperti).

Rešenje: Limfna drenaža je idealna za vas. Ona pospešuje protok limfe, a time i cirkulaciju krvi. Ovo je najefikasnija prevencija nastanka celulita! Limfnu drenažu je potrebno sprovoditi tri puta nedeljno u trajanju od 40 min.

mmmm Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Druga faza

Opis: Vaše noge su otekle i teške, a uvećane masne ćelije počinju da pritiskaju krvne i limfne sudove. Zbog toga dolazi do slabijeg snabdevanja tkiva kiseonikom i hranjivim materijama. To dovodi do nakupljanja toksičnih materija koje otežani krvotok ne može da eliminiše. Koža je mlohava i opuštena. Najčesće se viđa kod žena posle porođaja ili kod osoba čija profesija zahteva višesatno stajanje (frizeri, apotekari, hirurzi…).

Rešenje: LPG Lipomassage i elektrolipoliza dva puta nedeljno u kombinaciji  sa vežbanjem na vibracionoj platformi  uz režim ishrane koji podrazumeva detoksikaciju organizma i redovno uzimanje tečnosti rešiće vaš problem.

nnnnnnnnnnnnnn Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Treća faza

Opis: Možete da opipate zadebljanja na ugroženim regijama. Reč je o vezivnim i kolagenim vlaknima koja su otvrdla oko grozdova masnog tkiva. Broj elastičnih vlakana se smanjio, a koža na tim predelima postala je tanja. U ovoj fazi uvećani masni grozdovi još više pritiskaju dubinski sloj kože i celulit postaje upadljivo vidljiv spolja. Takav celulit obično je u kombinaciji sa masnim naslagama oko stomaka i viškom od 5 do 15 kg.

Rešenje: Kombinacija mezoterapije, infracrvenih zraka,radiotalasa i ultrazvučne kavitacije koja je prema najnovijim istraživanjima iz 2014. u Francuskoj jedini priznati neinvazivni tretman koji eliminiše masne naslage. Mezoterapija i kavitacija  se sprovode jednom nedeljno, na taj način delujemo dubinski na tkivo i razbijamo masne naslage,  dok se metode koje sadrže infracrvene zrake i radiotalase sprovode dva puta nedeljno. Veoma je važna korigovana ishrana koja treba da se sastoji iz više manjih obroka u toku dana s tim da poslednji obrok treba da bude najkasnije oko 19h i uzimanje tečnosti.

njnjnjnjnj Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Četvrta faza

Opis: U ovoj fazi možete da opipate izuzetno čvrste čvorove ispod kože. Ovi čvorovi su izazvani umnožavanjem i skupljanjem vezivnog tkiva koji razdvaja masne grozdove, pri čemu se oni neprekidno uvećavaju. Česte su i bolne upale potkožnog masnog i vezivnog tkiva. Celulit u četvrtoj fazi zove se fibrozni celulit. Ponekad kod mlađih osoba koje treniraju koža izgleda zategnuto i daje privid da celulita nema, ali sa starenjem situacija se dramatično pogoršava. Kod starijih osoba koža izgleda nagužvano i bolno na dodir čak dolazi i do pojave brežuljkastih izraslina.

Rešenje: Kombinacija tretmana Acoustic Wave Therapy, mezoterapije, limfne drenaže i radiotalasa. Acoustic Wave Therapy -AWT je najinovativnija metoda koja jedina rešava problem tvrdokornog celulita. Sprovodi se dva puta nedeljno sa razmacima 3-4 dana i potrebno je 10 tretmana u jednoj seriji da bi se postigli optimalni rezultati.

slika na kraju Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Opšta preporuka za sve tipove celulita da bi terapije bile svrsishodne: najvažniji je pre svega individualni pristup, da se dobro obaveste o svom problemu, pozitivan stav, kontinuitet u dolascima, da budete redovni, osim za vreme menstrualnog ciklusa kada se sa tretmanima izostaje. Ukoliko niste redovni ne možete očekivati rezultate, takođe ukoliko se ne pridržavate po preporuci o korigovanju ishrane i uzimanju tečnosti rezultati su vrlo spori. Najvažnije je da se informišete o tome koji su aparati kojima se sprovode tretmani (postoje kineski plagijati aparata koji ne daju odgovarajuće rezultate) i da li za aparatima rade sertfikovani terapeuti koji su za rad na aparatima prošli odgovarajuću obuku.

PicMonkey Collage Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Mi brinemo o najlepšim ženama Srbije!

165 Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto! Miss Srbije Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto! vesna Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Nega za muškarce…

Dejan košarkaš Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Postavite pitanje stručnjacima i rešte sve nedoumice koje se tiču celulita i metoda kako da ga se rešite. Pišite nam na redakcija@wannabemagazine.com. Posetite i njihov sajt!

Editors choice