Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Imate li celulit?

Celulit predstavlja bolest‚ potkožnog vezivnog tkiva. Celulit u vezivnom tkivu kože ima specijalnu strukturu. Kada ćelije masti, nagomilane otrovne materije i vezana tečnost prerastu ove ćelijske sisteme, nastaju sitne kvrge koje vremenom postaju sve vidljivije. Problem međutim nije samo estetski: povećane masne ćelije vrše pritisak i na krvne, i na limfne sudove, usled čega se cirkulacija pogoršava, a i metabolizam postaje sporiji (celulitna koža je zato obično i na dodir hladnija).

celulit 4 Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Celulit ima tri stepena:

1. sitne jamice se vide samo kad se koža uštine;

2. koža je u ležećem stavu još normalnog dodira, međutim pri stajanju već se vide promene;

3. i u stajaćem, i u ležećem stavu se dobro vide jamice.

stručni tim Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Efikasno lečenje celulita počiva na svestranom pristupu i dobroj proceni vrste i stepena celulita.

Odgovarajuće unošenje tečnosti: dnevna potrošnja od 2,5 litre tečnosti je i u normalnim okolnostima neophodna, ali u slučaju već postojećeg problema preporučuje se dnevno unošenje od najmanje tri litre. Pri tome treba izbegavati pića koja sadrže šećer, kofein i alkohol. Izvanredno rešenje može pružiti na primer jonizovana alkalna voda, koja pomaže alkalizovanje, koje u borbi protiv celulita takođe ima istaknut značaj. U otklanjanju celulita drugog i trećeg stepena već je neophodno korišćenje dodatnih spoljašnjih terapija, koje, naravno mogu ubrzati i nestajanje celulita prvog stepena.

posetite nas  Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Postoji siguran metod da ustanovite da li uopšte imate celulit.

Palcem i kažiprstom uhvatite kožu na delu tela koji vam je sumnjiv, kao da želite da se uštinete. Ako vas zaboli, a koža je hladna i neravna kao pomorandžina kora, nema sumnje -­ imate celulit.

Ako ga imate, lečenje zavisi od vrste i faze u kojoj je vaš celulit. Evo šta treba da uradite u različitim fazama i da leto dočekate spremni.

Prva faza

Opis: Nemate izražen celulit ili se on tek nazire kada se uštinete vidi se pomorandžina kora (to će na pregledu ustanoviti naši eksperti).

Rešenje: Limfna drenaža je idealna za vas. Ona pospešuje protok limfe, a time i cirkulaciju krvi. Ovo je najefikasnija prevencija nastanka celulita! Limfnu drenažu je potrebno sprovoditi tri puta nedeljno u trajanju od 40 min.

mmmm Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Druga faza

Opis: Vaše noge su otekle i teške, a uvećane masne ćelije počinju da pritiskaju krvne i limfne sudove. Zbog toga dolazi do slabijeg snabdevanja tkiva kiseonikom i hranjivim materijama. To dovodi do nakupljanja toksičnih materija koje otežani krvotok ne može da eliminiše. Koža je mlohava i opuštena. Najčesće se viđa kod žena posle porođaja ili kod osoba čija profesija zahteva višesatno stajanje (frizeri, apotekari, hirurzi…).

Rešenje: LPG Lipomassage i elektrolipoliza dva puta nedeljno u kombinaciji  sa vežbanjem na vibracionoj platformi  uz režim ishrane koji podrazumeva detoksikaciju organizma i redovno uzimanje tečnosti rešiće vaš problem.

nnnnnnnnnnnnnn Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Treća faza

Opis: Možete da opipate zadebljanja na ugroženim regijama. Reč je o vezivnim i kolagenim vlaknima koja su otvrdla oko grozdova masnog tkiva. Broj elastičnih vlakana se smanjio, a koža na tim predelima postala je tanja. U ovoj fazi uvećani masni grozdovi još više pritiskaju dubinski sloj kože i celulit postaje upadljivo vidljiv spolja. Takav celulit obično je u kombinaciji sa masnim naslagama oko stomaka i viškom od 5 do 15 kg.

Rešenje: Kombinacija mezoterapije, infracrvenih zraka,radiotalasa i ultrazvučne kavitacije koja je prema najnovijim istraživanjima iz 2014. u Francuskoj jedini priznati neinvazivni tretman koji eliminiše masne naslage. Mezoterapija i kavitacija  se sprovode jednom nedeljno, na taj način delujemo dubinski na tkivo i razbijamo masne naslage,  dok se metode koje sadrže infracrvene zrake i radiotalase sprovode dva puta nedeljno. Veoma je važna korigovana ishrana koja treba da se sastoji iz više manjih obroka u toku dana s tim da poslednji obrok treba da bude najkasnije oko 19h i uzimanje tečnosti.

njnjnjnjnj Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Četvrta faza

Opis: U ovoj fazi možete da opipate izuzetno čvrste čvorove ispod kože. Ovi čvorovi su izazvani umnožavanjem i skupljanjem vezivnog tkiva koji razdvaja masne grozdove, pri čemu se oni neprekidno uvećavaju. Česte su i bolne upale potkožnog masnog i vezivnog tkiva. Celulit u četvrtoj fazi zove se fibrozni celulit. Ponekad kod mlađih osoba koje treniraju koža izgleda zategnuto i daje privid da celulita nema, ali sa starenjem situacija se dramatično pogoršava. Kod starijih osoba koža izgleda nagužvano i bolno na dodir čak dolazi i do pojave brežuljkastih izraslina.

Rešenje: Kombinacija tretmana Acoustic Wave Therapy, mezoterapije, limfne drenaže i radiotalasa. Acoustic Wave Therapy -AWT je najinovativnija metoda koja jedina rešava problem tvrdokornog celulita. Sprovodi se dva puta nedeljno sa razmacima 3-4 dana i potrebno je 10 tretmana u jednoj seriji da bi se postigli optimalni rezultati.

slika na kraju Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Opšta preporuka za sve tipove celulita da bi terapije bile svrsishodne: najvažniji je pre svega individualni pristup, da se dobro obaveste o svom problemu, pozitivan stav, kontinuitet u dolascima, da budete redovni, osim za vreme menstrualnog ciklusa kada se sa tretmanima izostaje. Ukoliko niste redovni ne možete očekivati rezultate, takođe ukoliko se ne pridržavate po preporuci o korigovanju ishrane i uzimanju tečnosti rezultati su vrlo spori. Najvažnije je da se informišete o tome koji su aparati kojima se sprovode tretmani (postoje kineski plagijati aparata koji ne daju odgovarajuće rezultate) i da li za aparatima rade sertfikovani terapeuti koji su za rad na aparatima prošli odgovarajuću obuku.

PicMonkey Collage Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Mi brinemo o najlepšim ženama Srbije!

165 Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto! Miss Srbije Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto! vesna Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Nega za muškarce…

Dejan košarkaš Sada je vreme da se skida celulit, a ne kada dođe leto!

Postavite pitanje stručnjacima i rešte sve nedoumice koje se tiču celulita i metoda kako da ga se rešite. Pišite nam na redakcija@wannabemagazine.com. Posetite i njihov sajt!

Editors choice