Prošle nedelje imala sam priliku da posetim internacionalni sajam nameštaja u Milanu, koji se održava jednom godišnje. Ove godine trajao je od 17. do 23. aprila. Podeljen je na 24 sektora, koje u toku trajanja sajma poseti preko 300 hiljada ljudi iz 154 države.

slika112 Sajam nameštaja u Milanu

Mapa sajma

Posetioci dolaze sa svih strana sveta kako bi videli šta je to novo u dizajnu nameštaja, kao i raznim ostalim mehanizmima.

Sajam je prvi put održan 1961. godine napravljen tako da promoviše italijanski dizajn, a to je od tada postala tradicija. Italijani su postavili standard u svetu sa svojim besprekorno izrađenim nameštajem od najboljih materijala visokog kvaliteta.

Sajam je podeljen na sektore u kojima su smešteni štandovi sa kuhinjama, dnevnim i spavaćim sobama, kupatilima, kao i vrhunskom tehnologijom.

Što se tiče poznatijih izlagača najviše mi se dopao “Missoni Home”. Volim elemente koji se lako uklapaju u već postojeći ambijent i unose harmoniju i boje u prostor. “Missoni Home” proizvodi sve, od kupatila, dnevne sobe, spavaće sobe, kuhinjskih detalja do baštenskog nameštaja.

Ove godine sve je u znaku prirode, geometrije i fantazije.

slika25 Sajam nameštaja u Milanu

Spavaća soba Missoni

slika42 Sajam nameštaja u Milanu

Interesantna fotelja

Najudobniji nameštaj za dnevne sobe proizvodi poznata italijanska firma “Alberta” koja je sinonim kvaliteta poslednjih 30 godina.

Ugaone garniture, sofe i taburei dizajnirane su u više kolekcija, od onih mladalačkih do klasičnih.

slika51 Sajam nameštaja u Milanu

Fotelje neobičnog dizajna

Svi sanjaju o besprekorno uređenom enterijeru po poslednjoj modi, a baš ovaj sajam nameštaja vam nudi mogućnost da ‘pokupite’ najbolje ideje.

slika131 Sajam nameštaja u Milanu

San svake žene - plakar u koji se može ušetati

Osim kuhinja, dnevnih soba i kupatila, kreativnost se vidi i kroz interesantne cvetne aranžmane, vaze, posuđe, tehnologiju i ostale detalje.

slika81 Sajam nameštaja u Milanu

Atraktivni roze mikser


Valentina Krstović dolazi iz Tivta, autorka je bloga “My point of view“. Učenica, blogerka, veliki sanjar, a pre svega zaljubljenik u život.

Comments