Imamo vesti koje niko nije očekivao – Samantha Jones će se pojaviti u seriji And Just Like That… – nastavku kultne Sex and the City. Samantha predstavlja srce i dušu ove serije i bilo nam je veoma krivo što glumica koja je tumačila Samanthu – Kim Cattrall nije reprizirala svoju ulogu u prvoj sezoni And Just Like That…

Vest da će se Samantha Jones vratiti u drugoj sezoni saznali smo od Michaela Patricka Kinga, jednog od reditelja serije, koji je dao intervju za Variety. Na pitanje da li će Carrie Bradshaw i Samantha Jones nastaviti da se dopisuju, on je rekao da hoće. Podsetio nas je da su se Carrie i Samantha dopisivale na kraju prve sezone And Just Like That… i znali smo da autori neće moći da tu priču ostave nedovršenom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British GLAMOUR (@glamouruk)

King je, takođe, izjavio da je njegov cilj oduvek bio da njegovi likovi ne budu raštrkani, već da njihovi putevi budu isprepletani. U narednoj sezoni se vraćaju Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis, koje tumače Carrie, Mirandu Hobbes i Charlotte York Goldenblatt. Ovaj trio će nastaviti da živi i radi u Njujorku gde ih očekuje mnoštvo uzbudljivih situacija.

Sada se postavlja pitanje koje nas sve interesuje – da li će se u novoj sezoni pojaviti Kim Cattrall? Gotovo je izvesno da neće, zbog istorije njenog odnosa sa ostatkom ekipe. Kim je izjavila da žene iz grupe nikad nisu bile njene prijateljice i da su mogle da budu prijatnije prema njoj, a naročito Sarah Jessica Parker. Ona ne želi da se vrati u seriju i kvari sećanje na lepa iskustva koja je imala na snimanjima, iako obožava lik Samanthe.

Sa druge strane, Parker nije nikad izjavila nešto konkretno u vezi sa Kim. Istakla je samo da je čitav događaj i njoj bio bolan, da to ne bi nazvala svađom ili sukobom, jer ona Kim ni za šta nije optužila u javnosti, a za svađu je potrebno dvoje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZİA ONLINE (@ziaonline)


Michael Patrick King bi bio oduševljen da se Kim Cattrall vrati, ali je svestan da je mogućnost za to veoma mala. Najzanimljivija stvar nam nije otkrivena – kako će se Samantha pojaviti u drugoj sezoni serije And Just Like That… Pisci na tome verovatno vrlo aktivno rade, jer – kad je već najavljeno da će se Samantha vratiti – gledaoci će imati određena očekivanja.

Postoji nekoliko opcija – Carrie i Samantha nastavljaju da se dopisuju i Samantha će biti prisutna samo putem SMS-a. To bi bilo razočaravajuće. Druga opcija je malo verovatna – da se Kim Cattrall, zapravo, vrati i da to bude ogromno iznenađenje. Taj potez bi zainteresovao svu publiku koja nije htela da gleda ovu seriju jer Kim više u njoj nema. A treći scenario je da se u ulozi Samanthe pojavi druga glumica – i nama se čini da je to najverovatnije.

Nova sezona će premijerno biti prikazana za otprilike godinu dana i nas vrlo zanima kako će se ova komplikacija razrešiti.

Naslovna fotografija: instagram.com/ziaonline

Jovana Petković

Comments