Cica maco, koje si godište? Ma kakvo pitanje totalno nebitno, bitno da si ti tako lepa večeras, prava mala damica, ali nešto ti je mala i suknjica, mora da nije bilo većeg broja, ali ni to nije važno, stoji ti savršeno, izgledaš preterano, srećo… Samo izvoli uđi, večeras su sve čike samo za tebe tu, biće koktela na izvol’te.

Standardna priča, noćnog života bilo kog većeg grada, ali budimo realni naša prestonica dominira, ako ni po čemu, po tome sigurno. Nakon ulaska u klub sledi check-in da se zna da je “ludilo počelo”, fotkanje ispred ogledala u wc-u, uz opis #night#clubing i onda su spremne za sledeću etapu svog, nazovi, provoda. Atmosfera se zagreva, a ono što je potrebno da bi bilo zaista vruće je kavaljer koga ove devojčice budno snimaju otkad uđu u klub. Procedura je klasična, ona ga primeti, dobar sat, dobre cipele… dobar novčanik, i kako to sudbina namesti sretnu im se pogledi. Uputi jedan nežan, naivan pogled i to je dovoljno da ribica sama sebe upeca. Zatim sledi faza ignorisanja uz đuskanje sa drugaricama, totalno spontani provod, dok se on sve više zanosi i ne veruje kako je ona baš njega primetila. Naravno, on će joj prići, vrhunac njenog ludog provoda, jer ipak teško je odoleti njenoj takvoj, nazovi, harizmi, sve će se to završiti u njegovim skupim kolima, u njegovom još skupljem stanu uz još jednu otvorenu flašu najskupljeg vina. Uspešno odrađen zadatak, pravi jackpot. Koliko god da je u ekstazi, ovakvoj devojci mozak radi trista na sat i nikad ne napravi promašaj i probudi se u potkrovlju koje deli sa roditeljima ili još gore babom.

385537197 640 Samo još jedna u nizu

Samo još jedna u nizu

Tužna priča savremenih devojaka, pogotovo je tužno, jer nisu svesne svog statusa. Nisu svesne da su toliko obične i sve iste, koliko god bile lepe i nosile na sebi savršenu kombinaciju. Koliko god te visoke potpetice bile skupe, na njima toliko ne zrače, samo su obične štikle u kojima ona nabada kao da hoda po jajima. Obične copy-paste devojke, uniformisane, kao da im je to po službenoj dužnosti.

Zamislimo da su gole, da nema šminke, da nema tog sveg šljaštećeg na njima, šta bi ostalo? Savršeno telo? Ponekad ni ono nije dovoljno. Pitam se koliko je ovakva devojka sigurna u sebe kad skine svu tu masku sa sebe. Ne želim da patetišem o unutrašnjoj lepoti, ali ličnost kojom neko zrači je nešto neprocenjivo, vrednije od bilo kojih punih usana. Šarm, harizma to je ono nešto što ne možete da objasnite, ali znate da je tu kad ugledate takvu devojku.

Vraćamo se opet na priču o kopijama i originalima. Ona može da ima sve, ali ako nema originalnost kojom odiše onda je samo jedna u nizu, za noć, reklamu, mada može da potraje, ali nikad neće biti ništa posebno, ono pravo. Muškarci u toj situaciji budu samo izabrani i, kao što već rekoh, budu u jednoj ili drugoj grupi. Nisu nimalo svesni toga, samo znaju da sa tom koleginicom ili drugaricom sa kojom piju kafu svakog dana postoji nešto neobjašnjivo u vazduhu.


Maja Maksimović

Comments