Ne, to nije negativa, iako sadrži negaciju. Nije zabranjeno biti realan, ali je zabranjeno biti agresivno pozitivan. To jest, nije, naravno, samo uopšte nije kul.

Ono što pokušavam da kažem je – o’ladi malo. To ako već nisi ‘ladovina. Ako jesi, tvoja dijagnoza je drugačija, ali o tome u nekom drugom tekstu. Ovaj nije za one što su počeli sutra, nego za one što sve moraju da završe juče.

Dakle, ako samo jurcaš, obrušavaš se i zujiš – e, to zujanje je od napinjanja pregrejanog motora. Kad počne da ti zuji (a tada ti se obično i vrti), nije to od pritiska, nego je pritisak od toga što poklopac hoće da ti se digne sa glave i moraš da odvrneš ventil, da ne prsneš.

View this post on Instagram

@moderosaofficial

A post shared by ғᴀsʜɪᴏɴ ɪɴsᴘɪʀᴀᴛɪᴏɴ (@allblackvis) on

Znam da imaš hiljadu obaveza, ali da li ti znaš zašto imaš hiljadu obaveza? Ima tu više odgovora – ambicija, koja te je dovela do upadanja u mašinu, jer hoćeš sve i hoćeš sad. Dijagnoza kontrol-frika – niko nije sposoban ništa da uradi kako treba, sve moraš da nadgledaš i ako hoćeš da bude urađeno ljudski, onda sve moraš sama. Ne znam kako ovo da kažem nežno, pa neću ni da pokušavam – znam neke žene koje zakucavaju eksere, jer majstor nije sposoban da to uradi na pravi način.

Ambicija je vrsta dijagnoze – to je glad koja te tera da je zadovoljiš, a uopšte ne možeš, iako jedeš sve više i više. Ponekad, to je gore od anoreksije – prejedaš se, a umireš od gladi.

Comments