Klasične destinacije, na kojim se odmara, su prilično dosadne za sve avanturiste. Oni vole akciju, za njih odmor predstavlja mnogo više od izležavanja na plažama, šetnji po uobičajenim mestima i gradovima.

Avanturistima je cilj neistražena priroda, nešto što do sada nisu videli, sportovi u kojima se nisu oprobali, staze kojima do sada nisu išli. Njih vodi jaka želja za adrenalinom i to im je na neki način i cilj i hrana.

Upravo zbog vas, avanturista, istražili smo destinacije o kojima se ne govori toliko, koje nisu klasične i na kojima ćete se provesti kao nikada do sada!

Nacionalni park Acadia

Ovaj nacionalni park nalazi se u SAD, tačnije na ostrvu Mount Desert. Predivni prizori neverovatne prirode kojima ćete biti okruženi jeste ono što će vas oduševiti na prvi pogled. Ostrvo okružuju planine. Ovo je idealno mesto za one koji vole avanturu u vidu penjanja, ali ovde svakako to nije klasično. Avanturisti, ovde ćete za penjanje koristiti različite merdevine, kablove i sajle vezane za stene. Ukoliko se nađete na ovom ostrvu pruža vam se prilika da istražite savršenstva i da budete svedoci neverovatnih prizora. Najinteresantnije od svega je to š

Bagan u Mjanmaru 

Ako te ipak zanima malo drugačije iskustvo i nešto prilično nesvakidašnje, onda ti savetujemo posetu Mjanmaru, tačnije mestu Bagan u ovoj zemlji. Ovo mesto nalazi se na Unesco-voj listi svetske kulturne baštine. Ono što ga čini posebnim jesu upravo drevni budistički hramovi i neverovatni pejzaži. Drevni arhitektonski stilovi su ono što će te oduševiti odmah čim kročiš na tlo ove zemlje. Avantura koja se ovde nudi je letenje balonom iznad prelepih predela. Ali, nije to baš obično letenje velikim balonom. Naime, ne postoji tačno određeno mesto gde ćeš sleteti, tako da nikada ne znaš kako će se avantura završiti. Adrenalinsko i fascinantno iskustvo. 

Ostrva Galapagos 

Brdovita ostrva Galapagos nalaze se u Tihom okeanu, a od Južne Amerike udaljena su više od 1000 kilometara. I ova ostrva se nalaze na Unesco-voj listi svetske baštine. Za ova ostrva vezuju se posebne životinjske vrste, ali i za Čarlasa Darvina. Naime, nakon više boravaka na ovom ostvru Čarls Darvin je razvio svoju teoriju evolucije. Posebne životinjske i biljne vrste privlače godinama hiljade i hiljade turista. Iguane i morske iguane, kornjačke, pingivini, albatrosi, morski lavovi, flamingosi.. Sve je to moguće videti na Galapagosu, ukoliko ste te (ne)sreće. Pored toga što ćete imati priliku za blizak susret sa životinjama koje ste do sada viđali samo na fotografija, imaćete priliku i da planinarite, ali i da veslate, surfujete i ronite. 

Comments