#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Samostalna izložba slika “Love Dolls”

Samostalna izložba slika “Love Dolls”

Galerija Stara Kapetanija vas poziva na muzičko-likovni događaj, 3. jula 2013. u 19h, Kej oslobođenja 8, Zemun! Otvaranje samostalne izložbe slika “Love Dolls” Nevene Prijić uz muzičku pratnju atraktivnih čelistkinja kvarteta Mistik cello (Pop, Rock, Evergreen…) i dua Mishe Cvijović (klavir) i Mine Mladenović (violina). Takođe, na izložbi će po prvi put biti izložene autorske majice na kojima su motivi slika sa izložbe.

plakat boja Samostalna izložba slika “Love Dolls”

Posetite izložbu slika “Love Dolls” Nevene Prijić!

“Love Dolls”

“Uticaj kulture i medija 21. veka na čoveka predstavlja glavno polje istraživanja na mojim slikama. Psihologija pojedinca koji je obeležen brendovima i opsednut lepotom, lako ulazi u krajnost i gubi se u svetu prekomerne potrošnje, tabletomanije, glamura i plastične hirurgije. Preterana plastičnost i silikonizacija tela predstavljaju ideal 21. veka. Globalizacija brzo standardizuje estetiku ljudske lepote širom sveta. Jedinstveni ideal lepote je definisan od strane medija – prevashodno putem reklama i holivudskih filmova. Danas se vrednuje prazna lepota poput Barbi lutke – plastična lutka savršenih proporcija čiji je omiljeni hobi šoping. Potrošačka želja je delom oblik seksualne želje.

Na mojim slikama su likovi koji su duboko utonuli u razvrat izobilja svega, trenutnog zadovoljenja želje, bilo materijalne ili seksualne. Poželi, kupi, troši, baci i ponovo poželi. Takvo brzo pražnjenje počinje da izostavlja želju koja je, u stvari, najlepši deo i posle koga dolazi do duhovne praznine i istrošenosti. Proces slikanja i ideja su bazirani na potrazi za modelima koji odgovaraju čitavom konceptu – najćešće ljudi iz sfera mode, filma, televizije ili jednostavno selebritija. Zatim modele fotografišem i tokom slikanja koristim fotografije modela kao predložak. Sve slike su u tehnici ulja na platnu.”

Editors choice