#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Samostalna izložba Snežane Grozdanović: “Snovi o snu”

Samostalna izložba Snežane Grozdanović: “Snovi o snu”

Umesto predgovora, u katalogu za ovu izložbu, naveden je citat Harukija Murakamija: “Sanjam. Ponekad mislim da je to jedina ispravna stvar koju treba činiti.”

Poniranjem u sebe i osluškivanjem nesvesnog, dvojbi, sukoba i otpora, pokušala sam da intimnim monologom pročistim svakodnevni društveni upliv koji, evidentnim apsurdima, direktno utiče na svaki segment življenja čineći nas često nemoćnim jedinkama u postojećem političkom i kulturnom aparatu. U potrazi za unutrašnjim mirom, svesnom samoizolacijom, kao i analizom onog što osećam i nalazim u svojim reakcijama, izgradila sam asocijativni jezik znakova – lični rečnik. Svedenim geometrijskim formama nastojim da pronađene odgovore pretvorim u kratak i jednostavan iskaz, likovno apstraktan, ostavljajući dovoljno prostora i za drugačija tumačenja.

Prisustvo rezova, preciznog zasecanja platna, ukazuje na težnju da se vidi dublje, zalaženjem iza vidljivog, pod kožu, zarivanjem i razapinjanjem, nastojanjem da se percepcija svakodnevice uzdigne stvaralaštvom do apsolutne tišine i dovoljnosti. Ravan moje slike doživljava produženu psihološku tenziju mog bića: zatvaranjem i otvaranjem, rasporom i izvrtanjem, zatezanjem pronađenog balansa teži povratku u prvobitno stanje. Očigledno prisutna forma kruga simboličan je odraz nesvesnog htenja zaokruživanja sopstvene egzistencije. Proces razotkrivanja doveo me je, sada sasvim sigurno, do samosveta kojim sanjam šire prostore od onih koje imam. “Snovi o snu” su moj način samovanja – način kojim modifikujem nametnute oklope i javno ogoljujem ranjivost svojim mentalnim izbeglištvom. Tu su pohranjena sva moja očekivanja, napori i nadanja, vodilje kroz život, zadržane u imaginaciji prvobitnog velikog sna s početka mog puta u stvaralaštvo. Vraćaju mi pročišćen vid, tih i punoćom zaokružen, moguć negde drugde, a razrešen u ovom svetu.

Tvoje ime je Crveno Samostalna izložba Snežane Grozdanović: “Snovi o snu”

Tvoje ime je Crveno

Izložba “Snovi o snu” predstavlja objedinjavanje mog rada u periodu 2011-2013 godine, zasnovano na konceptu introspektivnog karaktera sagledavanja i razotkrivanja unutrašnjih procesa prevedenih na likovni jezik. Postavka se sastoji od radova ustaljenih dimenzija, duži period negujem kvadrat kao okvir podloge za rad, manjih i većih platana koja se interakcijom grupišu u nove celine u izlagačkom prostoru. Kutijasta trodimenzionalnost slike otvara i zatvara ravan gledanja perforacijama i zategnutim konopima, uključujući površinu zida i pojavljivanje senki kao još jedan likovni element, dok samu sliku pretvara u omanji objekat. Postavku karakteriše sveden kolorit na dominantnost crvene, plave i neboja, crnu i belu, u sadejstvu sa akcentovanim linearnim izvijanjima, teksturalnim partijama ili fokusiranim detaljima zlata.

Izložbu će otvoriti slikar Jagoda Živadinović u utorak, 3. septembra 2013. godine, u 19 sati.

Editors choice