Nije nimalo strano da se talentovani ljudi sa Balkana nađu u velikim Holivudskim blokbusterima koji dolaze iz Marvel franšize.

Imali smo glumicu iz Srbije, Branku Katić kao kućnu pomoćnicu 2014. godine u filmu Captain America: The Winter Soldier, a sada imamo i iz Zagreba u poslednjem hit filmu Marvel Universa, Captain Marvel, kostimografkinju Sanju Milković Hays. 

S obzirom na to da je ovo prvi Marvelov film koji prilično igra na kartu feminizma i na snagu žena, koja je i više nego evidentna u 2019. godini, Sanja je imala zaista veoma težak zadatak kada su u pitanju kostimi, a za sve one koji su videli film, odgovorno mogu da tvrdim da je konačan rezultat i više nego zadovoljavajuć.

Nakon što je ove godine na prestižnoj dodeli Oskara kostimografkinja Ruth E. Carter odnela istorijsku pobedu za svoj rad na kostimima u Marvelovom ostvarenju Black Panther, Sanja je imala zaista veoma težak zadatak jer je u pitanju prvi film sa ženskom glavnom ulogom gde je kompletan fokus gledalaca bio na Brie Larson.

Sanja je u Holivudu već bila poznata po svom radu na filmovima kao što su Star Trek The Fast and Furious, tako je film Captain Marvel bio logičan sledeći korak u njenoj karijeri, a ona je sigurno sa osmehom prihvatila ovaj posao.

“Svi želimo da vidimo više žena na velikom platnu, pogotovo žene koje su toliko jake i moćne! Veoma sam srećna što sam deo ovog filma”, izjavila je Sanja za Vogue. 

Comments