Organizacija “Multikultivator – servis za razvoj kulture i umetnosti” raspisala je konkurs “The Best Musical Mind” (Najbolji muzički um), prvo takmičenje u balkanskom regionu iz oblasti savremene muzike. Konkurs je namenjen motivisanim, talentovanim muzičarima, a nastao je sa ciljem da istraži šta kreiraju mladi autori, da ih poveže i ohrabri, pružajući im neophodnu edukaciju i platformu za dalje stvaranje i usavršavanje.

Konkurs je namenjen mladima iz celog sveta uzrasta od 16 do 27 godina i zamišljen je tako da obuhvati različite žanrove savremene muzike, a u tom pogledu je samo umetnički i izvođački nivo učesnika granica. Na takmičenje se mogu prijaviti pojedinci ili ansambli, a njihova dostignuća će ocenjivati stručni žiri u sledećim kategorijama: najbolji instrumentalista, najbolji vokalni interpretator, najbolji aranžman, najbolja originalna kompozicija, najbolji bend.

Odabrani finalisti će nastupiti na završnom događaju koji će se održati krajem novembra u Beogradu, Srbija, na kome će dobiti priliku da se nadmeću pred žirijem, kolegama i javnošću.

Organizatori su pripremili vredne nagrade za najbolje učesnike, pa će tako najkvaliteniji u prve četiri kategorije dobiti šansu da se stručno usavršavaju u okviru letnjeg programa koji organizuje vodeća svetska institucija za studije savremene muzike – “Berklee College of Music” u Bostonu i Valensiji. Druga nagrada je jednonedeljni program “Musica Brasileira & Jazz“ prestižne obrazovne institucije “Conservatorio Souza Lima iz Sao Paola”, dok će trećeplasirani pohađati letnji kamp u Beogradu u okviru projekta Multiverzitet.

BMM vizual Šansa za mlade muzičke talente iz celog sveta

Najbolji bendovi će dobiti priliku da snime i objave svoju autorsku muziku, i to: najbolji bend – ceo album, drugoplasirani – EP, dok je nagrada za treći sastav objavljivanje singla.

Konkurs je otvoren do 4. oktobra 2015. a formular za prijavljivanje, kao i svi detalji u vezi sa takmičenjem se mogu pronaći na sajtu “Multikultivatora”.

Takmičenje “The Best Musical Mind“ (Najbolji muzički um) je deo projekta “Multiverzitet“, dinamične platforme za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, razvijene uz podršku “Berklee College of Music” i drugih vrhunskih obrazovnih institucija iz različitih krajeva sveta, članica “Berklee International Network” (BIN).

“Мultivеrzitеt” је zamišljen kao injеkciја mоtivаciје, znаnjа i iskustvа kаkо zа studеntе muzikе i njihоvе prоfеsоrе, tаkо i zа prоfеsiоnаlcе u оblаsti muzičkе industriје. Platforma je otvorena za sve koji su zainteresovani da prošire svoja znanja i steknu internacionalno iskustvo u oblasti muzike bez obzira na uzrast i formalno muzičko obrazovanje.

Glavni cilј prојеktа је pоdizаnjе nivоа muzičkе kulturе krоz unаprеđеnjе kvаlitеtа muzičkоg оbrаzоvаnjа u Srbiјi.

Comments